De kullaberg het paradijs van Zweden

Kullaberg het paradijs van Zweden

De kullaberg het paradijs van Zweden

De Kullaberg in Zweden is echt één van de mooiste natuur gebieden die ik ooit gezien heb, en ik heb er veel gezien. Er is er eentje die ik mooier vind, die is in Turkije. Met veel mooie vogels, en verschillende watervallen. Zweden heeft heel veel natuurparken allemaal stuk voor stuk erg mooi, maar de Kullaberg is echt een paradijs.

Tijdens onze vakantie in Zweden hebben wij dit mooie natuurgebied meerdere keren bezocht. De eerste keer parkeerden we meteen bij de eerste parkeerplaats die we tegen kwamen. Onderweg hadden we lekker broodjes en beleg gekocht bij een supermarkt en hebben daar heerlijk zitten picknicken. Na de lunch zijn we gaan wandelen. Wat een uitzicht! De tweede keer zijn we verder doorgereden. Dit is heel anders, meer leven, winkels etc. Beide vond ik erg leuk en mega mooi!

        

De Kullaberg is zeer divers, en voor elk wat wils. We hebben daar van een heerlijke lunch genoten en daarna nog een lekkere rondwandeling gemaakt. Het is echt de moeite waard om naar beneden te gaan. Het uitzicht en de rotsen zijn adembenemend zo mooi.

De eerste keer liepen we door het bos, langs de zee echt het uitzicht is erg mooi. We zijn na een poosje lopen naar beneden gegaan en over de rotsen gelopen. Ik had het gevoel dat ik in een sprookje (peterpan) zat. Die rotsen en de zee, echt een geweldig uitzicht. We zijn wel naar beneden gegaan bij een speciale trap en niet gewoon zomaar.

Je kan ook voor een klein bedrag de vuurtoren beklimmen en van daaruit genieten van het uitzicht. Wij hebben dat zelf niet gedaan, het uitzich was zo ook al heel erg mooi. Er zijn heel veel verschillende grotten op de Kullaberg aanwezig, deze hebben wij ook niet bezocht. Maar ik wil ze zeker nog wel een keertje gaan bekijken.

De afwisseling maakt de Kullaberg zo mooi en speciaal. Als je aankomt rijden kan je een gidskopen, dit raar ik je af om te doen. Er staat namelijk niets in qua informatie. De folders en de plattegrond is veel duidelijker en gratis.

Nee ik ben zeker nog niet uitgekeken op de Kullaberg…..

Ben jij wel eens in Zweden geweest?

 

Misschien vind je dit artikel ook leuk, rondje Zweden of vakantie tips voor een fijne vakantie in Zweden…..

    

Article Tags:
·
Article Categories:
Home · Vakanties

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *