Huisdieren goed voor de ontwikkeling van kinderen

Wel of geen brood geven aan de eendjes in de vijver?

Huisdieren goed voor de ontwikkeling van kinderen

Een huisdier is goed voor de ontwikkeling van een kind. Zo is het goed voor het zelfvertrouwen, maar ook voor het verantwoordelijkheidsgevoel van het kind. Doordat ze rekening moeten houden en zorgen voor hen huisdier. Op deze manier leren kinderen rekeninghouden en zorgen voor anderen.
Zo hebben veel gezinnen een huisdier. Een hond of poes staan op 1, daarna een konijn of cavia. Wij hadden thuis zelf vroeger een hond en was ik altijd op de manege om voor de pony’s te zorgen. De hond was mijn beste maatje, ik knuffelde er veel mee en vertelde haar van alles.  Het was fijn om voor haar te zorgen, uitlaten, spelen eten geven.
We hebben nu twee super leuke poezen. De jongste is een heerlijk brutaal ding. De jongens zijn stapel gek op de poezen en knuffelen er veel mee. Ze zorgen alle drie erg goed voor ze! Ze geven de poezen eten en zorgen ervoor dat er altijd vers water voor ze klaar staat.
Vijf voordelen van huisdieren:
  • Huisdieren houden over het algemeen van gezelschap en vinden het dus heerlijk om te knuffelen, geaaid te worden of om lekker samen te spelen.
  • Bij ouderen is aangetoond dat het wandelen met hun hond hen langer fit houdt en zorgt voor sociale contacten met buurtgenoten en andere hondenbezitters. Angst, eenzaamheid en depressie kunnen afnemen als iemand een huisdier neemt. Stress vermindert, een hoge bloeddruk verlaagt en een versnelde hartslag neemt af.
  • Voor kinderen geeft een huisdier geborgenheid, rust, liefde, plezier.
  • Samen spelen zorgt voor beweging. Een hond gaat graag samen rennen,  een poes rent graag achter een draadje aan…
  • Als er een huisdier is, voelt een kind zich nooit alleen.

Verzorgen

Met een huisdier leren kinderen op een leuke manier om ergens voor te zorgen. Een hond en poes vind het fijn als je hem of haar kamt. Ze moeten eten en drinken. Bij Brekz.nl verkopen ze verschillende soorten voer voor je huisdier.

Article Categories:
Home · Kidzenzo

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don't Miss! random posts ..