Sinterklaasboeken

Ieder jaar verschijnen er 3 sinterklaasboeken, geschreven door bekende Nederlanders. Dit jaar zijn het Rafeal van de Vaart, Wendy van Dijk en Nicolette van Dam.

In de geschiedenis van de sinterklaasboeken is Rafael van der Vaart nu de derde (ex)topsporter die een boek heeft geschreven. Voor de voormalig topvoetballer is het sinterklaasboek het eerste boek dat hij zelf heeft geschreven. “Voor mij is dit de eerste keer dat ik een boek schrijf. Dit aanbod kon ik zeker niet afslaan en ik vind het enorm leuk om in de wereld van kinderen te kruipen. Ik heb zelf ook twee kinderen en ik verbaas me er soms over in wat voor gedachtewereld zij zitten”, aldus Rafael. Wel werd er eerder een boek over Rafael geschreven door journalist Mark van den Heuvel, Rafael Ferdinand Van der Vaart, Fenomeen.

De illustraties in het boek van Rafael van der Vaart zijn gemaakt door Maria Laura Brenlla. Maria Laura is een Spaanse illustrator en cartoonist afgestudeerd in Madrid. Zij werkt mee aan diverse animaties en internationale festivals en verzorgt de tekeningen voor apps en kinderboeken. Zij heeft vele prentenboeken op haar naam staan, maar Sint op de kermis is haar eerste sinterklaasboek.

Wendy van Dijk heeft het boek Sint wil een puppy geschreven. De sint wil graag een puppy, maar de hoofdpiet vind dit niet zo’n goed idee. Of er toch een puppy komt, lees je in het spannende verhaal … De illustraties in het boek van Wendy van Dijk zijn gemaakt door Richard Smythe

Ook Nicolette van Dam heeft een sinterklaas boek geschreven: De sint gaat de wereld rond.De sint gaat samen met Amerigo de wereld rond. Zonder de pieten. Bij de pieten gaat het allemaal niet zo goed … toch komt sint niet naar huis, hij bedenkt een heel ander plan! De illustraties in het boek van Nicolette van Dam zijn gemaakt door Robert Scheffner

Winnen?

Wij mogen van elke boek, maar liefst 3 exemplaren weggeven. Hoe doe je mee? Like onze facebookpagina of volg ons op instagram of laat een reactie hieronder achter.

Article Categories:
Boeken · Home

Comments

 • Heel graag die van Wendy, groot fan van haar.

  Alissa december 3, 2019 12:06 pm Beantwoorden
 • Oh alle 3 lijken ze mij gaaf. Maakt dus niet uit welke!

  Sigrid Poelstra december 3, 2019 12:07 pm Beantwoorden
 • Ja, die van Rafael lijkt mij erg leuk.

  Mariska Brals december 3, 2019 12:07 pm Beantwoorden
 • Dit gaat mijn dochter geweldig vinden. Volg je op beide

  Coen Rouw december 3, 2019 12:40 pm Beantwoorden
 • Ja wij doen zeker mee en gaan jullie overal volgen. Lees je andere site al regelmatig. Staan zoveel lekkere recepten op.

  Edward Velzen december 3, 2019 12:41 pm Beantwoorden
 • Tip top tim, dit is een winactie die ik graag win.

  Annabeth december 3, 2019 12:42 pm Beantwoorden
 • Mijn dochtertje wil ook een puppy, dus ik weet wel welke haar favoriet zal zijn

  Marian B december 3, 2019 7:28 pm Beantwoorden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don't Miss! random posts ..