De leukste vakantieparken in Drenthe voor het gezin

Op vakantie naar Drenthe

Ben je op zoek naar een rustige vakantie in eigen land, denk dan ook zeker eens aan Drenthe. Natuur en rust zijn toch wel de kernwoorden voor deze provincie. Als mamablogger uit Drenthe (www.elkeblogt.net) wil ik jullie graag kennis laten maken met een paar pareltjes. In Drenthe zijn genoeg vakantieparken die alles bieden voor het hele gezin. Ga je juist voor een park met zwembad, animatie en veel vermaak of zoek je met je gezin de rust en de natuur op. Onderstaande parken zullen het sowieso goed doen!

Vakantieparken in Drenthe voor het gezin

Hof van Saksen

Ik begin gelijk met de topper onder de vakantieparken. Landalpark het Hof van Saksen staat in onze provincie bekend als het vakantiepark wat alles te bieden heeft. Luxe huisjes, veel activiteiten, en de langste trechterglijbaan ter wereld zorgen er voor dat je topvakantie hebt. Ook op culinair gebied scoort dit park punten. Je kunt een eigen privé-kok kunnen inhuren voor in je eigen huisje, je kunt een bierproeverij doen of lekker uit eten in één van de restaurants. Voor de kinderen zijn er educatieve ‘kinder academies’. Kinderen kunnen hier onder begeleiding leren koken, de natuur ontdekken, met techniek bezig zijn of lekker knutselen. Papa en mama kunnen onder tussen lekker tot rust komen in de Spa & Wellness. Het enige nadeel van dit park is dat je wel even diep in de buidel moet tasten 😉 Maar ooit wil ik ook nog een keertje naar dit park.

Vakantiepark Hunzedal

Dit vakantiepark in Borger is groot opgezet en heeft zowel een deel met sta-plaatsen, en een deel met verhuur van sta-caravans en chalets. Dit park geeft je het echte campinggevoel. Vakantiepark Hunzedal is met de maximale score van 5 sterren uitgeroepen tot ANWB Top camping 2017! Om je te vermaken hoef je het park niet af, er is genoeg te doen. Je hebt een animatieprogramma met Koos Konijn een groot recreatiemeer, indoorspeeltuin, lasergame, zwemparadijs en nog veel meer. Leuk voor alle leeftijden. Ook op dit park is er een mogelijkheid tot wellness. Wil je kamperen? Dan kun je ook denken aan een ‘hunzetent’ of ‘safaritent’. Deze tent is al ingericht met belangrijkste benodigdheden. Ben je niet zo van het kamperen? Dan kun je een ‘familievilla’ huren voor het hele gezin of ga lekker luxe in een ‘wellness chalet’. Ik zou het wel weten 😉

Bospark Lunsbergen

Ik ben een paar jaar geleden zelf op dit park geweest en denk zo af en toe nog terug aan dit mooie weekje. Niet eens persé omdat het park zo vreselijk luxe of perfect was, maar meer om de fijne tijd die we daar hebben gehad. Midden in de natuur zaten we in leuk opgezette chalets. Er was een zwembad, Koos Konijn was er en als je het park rondliep kwam je verschillende leuke speeltuintjes tegen. Ga je voor rust en natuur dan is dit zeker een aanrader. De periode dat wij er zaten was het 40 graden. Dat was wel even bikkelen. Maar zelfs met dat weer hadden we een geweldige vakantie! Dit park heeft wat accommodaties betreft allerlei mogelijkheden. Van staplekken tot bungalow of chalet. Een mooi park om lekker tot rust te komen met je gezin.

De Huttenheugte

Center Parcs de Huttenheugte staat vooral bekend om zijn geweldige voorzieningen. Ze hebben een groot overdekt gedeelte. Je vindt daar een mooi subtropisch zwembad met golfslagbad en wildwaterbaan (aanrader!) Verder vind je er leuke winkeltjes en verschillende restaurants. Het viel me ook vooral op dat er veel rekening wordt gehouden met de kleintjes in de restaurants. Ze hebben er babyhapjes en magnetrons om zelf je flesje of hapje op te warmen. Voor een paar jaar terug zijn we er nog een weekendje geweest. Persoonlijk vind ik de huisjes wat verouderd maar ik heb begrepen dat ze dit aan het opknappen zijn. Bijkomend voordeel is dat dit vakantiepark naast Plopsaland ligt. Leuk om te combineren. Vaak hebben ze een leuke deal.

Landal het Land van Bartje

In het Noorden van Drenthe vind je het park het Land van Bartje. Het unieke aan dit park is dat ze een ponyranch hebben. Ideaal voor dierenliefhebbers natuurlijk! Je mag op de paarden rijden of ga met de hele familie in een paardentram. Daarnaast hebben ze een indoor waterspeelplaats. Je begrijpt dat dit als een magneet werkt bij die kleintjes. Oude kleren aan en lekker smeren. Uitgespeeld? Dan kun je altijd nog naar de binnenspeeltuin of het zwembad. Voor gezinnen zijn er speciale kinderbungalows te boeken. Deze bungalows volledig ingericht op de komst van kleintjes. Volgens mij perfect voor gezinnen.

Dit is ook leuk om te lezen:

Article Categories:
Home · Vakanties

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don't Miss! random posts ..