Goedkoop op vakantie: het kan in Duitsland!

vakantie Duitsland

Als alleenstaande mama wil ik graag op vakantie en liefst dan niet de hoofdprijs betalen. Enkel valt het mij op dat de accommodaties (niet allemaal, maar wel velen) in Nederland steeds prijziger worden. Waaraan dat ligt weet ik niet, misschien is het enkel een andere manier van kijken naar de prijzen als alleenstaande mama dan wanneer je meer te besteden hebt in een gezin met twee inkomens? Toch vind ik een weekje weg zelfs in de voorjaarsvakantie of meivakantie tegenwoordig prijziger dan voorheen in mijn geheugen. Of misschien lijkt het enkel zo, geen totale studie over prijzen in heden en verleden is aan deze blog vooraf gegaan. Wel heb ik in het voorjaar, februari uiteindelijk de keuze gemaakt om uit te wijken naar Duitsland voor een verblijf inclusief eten waar ik in Nederland amper een bungalow voor kon vinden.

Misschien komen ze bij jou ook in je mailbox voorbij. Aanbiedingen van goedkope overnachtingen in combinatie met ontbijt en soms zelfs halfpension. Of reizen naar Bounty eilanden voor een prikkie. Je hoeft je maar op een paar websites te abonneren en elke dag de leukste aanbiedingen te ontvangen in je mail, die voor een betaalbare prijs de hemel beloven. Ze lokken je vervolgens naar hun site en dan zie dat die speciale prijs enkel beschikbaar is op een onmogelijke datum en als je wel op die datum in staat bent die reis te boeken kom je voor de verrassing te staan dat helaas de laatste stoelen in het vliegtuig zojuist zijn vergeven. Kortom, de meerkosten zijn gegarandeerd!

Toch zitten er ook aanbieders tussen de vele meuk die wel iets goed aan te bieden hebben. Zo hebben wij dit voorjaar voor 250 euro een verblijf van 4 overnachtingen geboekt voor 2 personen inclusief ontbijt en diner. Het enige wat er nog bij kwam is de reiskosten (4 uur rijden met de auto in mijn geval) richting onze locatie in Duitsland en wat kleinere uitgaven aan drankjes en kleine lunchgerechten.

Wij vonden onze aanbieding via HotelandEvent.com en ook vorig jaar ben ik in de zomer al zelf alleen via deze website heel goedkoop naar Duitsland afgereisd. (Nee, deze blog bevat geen samenwerking, het is puur een site die mij persoonlijk erg goed bevalt voor korte trips naar kleinschalige hotels in zeer mooie gebieden in Duitsland.)

Dat gaat je in Nederland niet lukken!

In Nederland krijg je het niet voor elkaar om op mooie locaties een halfpension te boeken voor 5 dagen voor €250 euro. 3 dagen hooguit! Uiteraard is dit op basis van twee personen maar heel vaak kunnen de kinderen bij deze aanbiedingen als extra personen op de kamers of voor een kleine meerprijs. Dus een gezin van 4 personen is geen dubbele prijs kwijt.

Nu ging ik in het voorjaar met mijn dametje samen en dus moest ik haar betalen als ‘volwassene’ maar als ik nog een volwassene had mee genomen, had ze ‘gratis’ meegekund. 😉

Uiteraard ligt het er wel aan wat voor soort vakantie je wilt en is een hotel niet voor iedereen ideaal met een partner of gezin. Zelfs honden kunnen geregeld mee met de aanbiedingen via deze site. Al begrijp ik de voorkeur voor bungalows op parken met vertier voor gezinnen met kinderen. Het goede nieuws is: ook op dat punt scoort Duitsland in prijs/kwaliteit verhouding goed. Je hoeft echt niet mega ver de grens over om echt veel goedkoper een vakantie door te brengen dan hier in Nederland.

Misschien toch eens snuffelen her en der online bij onze buren voor de volgende vakantieplanning?

Wij gaan zeker snel weer terug naar Duitsland, het is ons uitstekend bevallen!

Dit blogartikel is geschreven door Barbara, naast deze leuke gastblog voor kidzblogger.nl heeft Barbara ook haar eigen blog Onlybyme, waarop veel aandacht uitgaat naar boeken, winacties en persoonlijke lifestyle.

 

Article Tags:
Article Categories:
Home · Vakanties

Comments

  • Ik ga even kijken want wij zoeken nog wat goedkoops voor de zomervakantie. Bedankt voor de tip.

    Nathalie - Volgmama mei 16, 2017 8:38 am Beantwoorden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don't Miss! random posts ..