Jungle Dome… De overdekte Jungle in Nederland

jungle dome

Jungle Dome in Center Parcs
Het is nog maar twee weken geleden dat we een heerlijk weekend doorbrachten bij Center Parcs het Heijderbos. Daarin vertelden we al een klein beetje over de junle dome. Maar in dit artikel willen we jullie graag helemaal meenemen de jungle in. Ons artikel over  Center Parcs kan je hier vinden.

Wat is de jungle dome en wat kan je er allemaal doen. En welke dieren kan je er allemaal vinden en zien en..

Wat wij in de Jungle Dome deden toen hij voor de (meeste) bezoekers gesloten was.

Jungle Dome
Wat het Heijderbos zo speciaal maakt is de Jungle Dome. Samen met de kinderen waanden we ons in een echte Jungle. De Jungle Dome is een uniek stukje tropen midden in Limburg. de Jungle Dome is overdekt met een enorme lichtkoepel van maar liefst 2500 m2 groot. De entree is gratis voor Center Parcs gasten.

De kids waren meteen helemaal enthousiast toen we deze mooie Sumatraanse (speel)jungle binnen kwamen. Kinderen kunnen hier rennen, en klimmen en… Samen met de kids klommen we via de wiebelende loopbruggen naar boven en met de kabelbaan van de ene naar de anderen kant. Maar je kan ook langs de waterval naar beneden en over de kleine riviertjes (beekjes) springen of van steen naar steen naar de overkant springen. Ja natte voeten voor de kids gegarandeerd! Gelukkig bleven die van ons deze keer droog.

Flora en Fauna
De flora en fauna is erg mooi, er staan veel mooie bloemen en planten. De dieren, het zijn vooral vogels. De vogels lopen en vliegen gewoon lekker door de jungle. Dan is er nog een prachtige drie kleurige eekhoorn, ik heb hem gezien maar ging er razend snel weer vandoor. Ook de suikereekhoorn laat zich niet zomaar zien. Ja ook deze heb ik mogen zien. Milan noemde hem een rat. De suikereekhoorn is ook ongeveer zo groot als een rat, maar heeft een hele andere kop. Er moeten ook hele grote padden zitten, maar de jongens hebben gezocht en nog meer gezocht maar ze niet gevonden. Er zitten maar liefst 40 verschillende diersoorten en 250 tropische bomen en planten.

Het is erg leuk om de dieren te zoeken en te bekijken. De jongens vonden het ook erg leuk dat de vogels zo voorbij vlogen en liepen. Sommige vogels waren best nieuwsgierig en anderen juist weer heel bang.

Dieren
Welke dieren hebben we allemaal gezien?
Drie kleurige eekhoorn
Schildpadden
Vele soorten vogels
Vleermuizen
Suikereekhoorn

Jungle Expedition
De jungle dome gaat om 17.00 sluiten en speciaal voor ons en nog een aantal andere (speciaal hiervoor aangemelde) gezinnen, begon voor ons om 17.00 de Jungle Expedition. We kregen een uitgebreide rondleiding door de jungle en er werd ons van alles verteld. Ook mochten de kids een paar leuke activiteiten doen, een ketting maken (dit was allemaal al weg) en een eigen bamboe beker zagen.

Bamboe
Wist jij dat in de natuur bamboe wel 1,5 meter per dag kan groeien. Een eigen bamboebeker zagen. Dat zagen de mannen wel zitten. Maar wie stond er vooral te zagen? Precies MAMA. De jongens zijn nu nog steeds super blij met deze mooie bekers. Nee, ze hebben er nog niet echt uit gedronken. Ze dienen nu vooral als pennenbakje, ik zie ze wel zitten als mooie bloemenvaas…

De jungle dome
Voor ons was de jungle dome zeker een toegevoegde waarde.

Wat hebben we nog meer voor leuks gedaan tijdens ons weekend in het Heijderbos: (komt binnenkort)

Article Categories:
Dierentuinen · Home · Uitstapjes · Vakanties

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don't Miss! random posts ..