Calheta op Madeira: een heerlijke vakantiebestemming

Calheta madeira wat is er allemaal te doen en te zien?

Calheta is een kleine stad op het eiland Madeira, gelegen aan de zuidwestkust. Het is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden, het warme klimaat, de beeldschone natuur en de adembenemende uitzichten.

Een van de hoogtepunten van een vakantie in Calheta is het bezoeken van de levendige vissershaven. Maak een wandeling langs de kust of de vissersbootjes. Ben je dol op wijn? Bezoek dan één van de wijnboerderijen in de omgeving en laat je verrassen door een heerlijke proeverij en kom alles te weten over de wijnen van Madeira tijdens een rondleiding. 

Kortom, Calheta op Madeira is een geweldige bestemming voor een ontspannen vakantie in de zon, met genoeg te doen en te zien voor iedereen. De leukste activiteiten zetten we voor je op een rij, lees je verder?

De leukste activiteiten op Calheta

Ben je op het bloemeneiland dan zijn er vele activiteiten te ondernemen. We zetten de leukste activiteiten op Calheta voor je op een rij:

  • Bezoek de levendige vissershaven.
  • Bezoek een van de wijnboerderijen in de omgeving voor een proeverij of rondleiding.
  • Ga naar het strand en geniet van het warme klimaat en de adembenemende uitzichten.
  • Maak een wandeling of fietstocht langs de kust of door het binnenland van Madeira.
  • Bezoek enkele van de bezienswaardigheden in de omgeving, zoals het kerkje van Nossa Senhora da Assuncao en het Museum van de Regenboog.
  • Ga golfen op een van de twee golfbanen in de buurt.
  • Geniet van de lokale keuken en wijnen in een van de restaurants of cafés in Calheta.
  • Maak een boottocht langs de kust of neem een duik in de oceaan.
  • Bezoek het Madeira Theme Park voor een dag vol plezier voor het hele gezin.

Het weer op Calheta

Calheta op Madeira heeft een subtropisch klimaat met warm en vochtig weer gedurende het grootste deel van het jaar. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 20°C en 25°C. De wintermaanden zijn iets koeler, met temperaturen tussen de 15°C en 20°C.

De mooiste stranden van Calheta

Calheta op Madeira staat bekend om de prachtige stranden. De bekendste stranden zijn Praia da Calheta en Praia do Vigario. Hier kun je heerlijk zonnen, zwemmen en genieten van het uitzicht op de oceaan. Wil je liever wat actiever bezig zijn? Geen probleem, er zijn vele wandel- en fietstochten te maken in de omgeving van Calheta.

  • Praia da Calheta: Dit is een prachtig zandstrand gelegen aan de westkust van het eiland. Het strand is omringd door palmbomen en biedt een adembenemend uitzicht over de oceaan.
  • Praia do Vigario: Dit is een kleiner zandstrand gelegen vlakbij Calheta. Het strand heeft een rustige sfeer en is omringd door rotsen en kliffen. Het is een geweldige plek om te zwemmen en te zonnen.
  • Praia do Paul do Mar: Dit is een lange, brede zandstrook gelegen aan de westkust van het eiland. Het strand is omringd door een klif.
  • Praia do Fajã dos Padres: Dit is een kleiner, afgelegen zandstrand gelegen aan de westkust van het eiland.

Overweeg je een vakantie Madeira? Dan is Calheta een heerlijke verblijfplaats. Kom volledig tot rust op het heerlijke Bloemeneiland

Dit artikel is geschreven door Brit van vakantie-azoren.nl

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

1 reactie

  1. […] Calheta op Madeira: een heerlijke vakantiebestemming […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *