Het is leuk voor de kids bij de Orchideeën Hoeve

Orchideeën Hoeve

Orchideeën Hoeve

Eigenlijk dacht ik bij de Orchideeën Hoeve altijd dat het meer voor oudere mensen was. Maar niets is minder waar, wij gingen er heen met de kinderen en ze vonden het erg leuk.

Als je aankomt rijden lijkt het helemaal niet zo groot. Je komt binnen in een mooie grote hal, daar is een restaurant met van alles en de andere kant op is de entree. Er is een duidelijke looproute aangegeven en er is een spannende looproute. Uiteraard hebben wij de spanndende route gekozen. Nou ja de jongens kozen en papa en mama mochten mee. Dit was soms echt spannend, over keien door het water en door een enge grot etc. De kinderen konden ook meedoen met een speurtocht, maar dat wilden die van mij niet. Langs de route zagen we daar wel van alles van staan en dat zag er erg leuk uit.

We mochten Lori’s voeren en vasthouden, er was een spectaculaire reptielenshow en de vlinder vallei was ook erg mooi.

Bij binnenkomst hebben we eerst een rondje gedaan door de eerste tuin. Met allemaal aapjes en een spanende route over keien door het water. En een loopbrug waar je natte voeten krijgt, de jongens vonden het super leuk. Aan het einde van de brug kwamen we bij de drie wijze aapjes. Daarna gingen we door een vleermuizengrot (gelukkig zonder echte vleermuizen) en van daaruit kwamen we langs de watervallen. En toen was het tijd voor de spannende reptielen show, met krokodillen…

Spectaculaire reptielenshow
Deze shows worden meerdere keren geven tijdens de herfstvakantie(s) bij Orchideeën Hoeve. Dylan hoopte dat hij mocht assisteren bij de show, want krokodil rijden dat leek hem wel wat of een slang om zijn nek. Helaas voor Dylan mocht een ander kindje helpen.  Deze jongen kreeg een slang om zijn nek, een kleine!! Voor de show had hij heel veel soorten en maten mee. Deze show wordt gegeven door Ferry Torrez. We begonnen met de hagedissen, waarvan we op het laatst eentje hebben geaaid. Daarna kwamen er verschillende slangen en de spinnen en als laatste de krokodillen.. Die zijn best groot en snel en eng en….!

Lori’s
Lori’s zijn kleine herrieschoppers, zo wat maken die een lawaai. De Lori’s krijgen van de meeste mensen iets te eten/drinken. Dat kan je kopen voordat je de kooi ingaat. Ze komen dan op je zitten en eten in no time dat bakje leeg. Justin en Dylan vonden het wel heel erg leuk bij de Lori’s ze hebben dan naast veel lawaai echt schitterende kleuren.

De boys vinden het erg leuk om zo dichtbij de dieren te mogen en kunnen komen.

De vlinder vallei
Tot slot gingen we nog naar de vlinders ook deze is erg mooi bij de Orchideeën Hoeve. Dit is ook altijd een groot succes. Het is best een grote vlindertuin, waar behoorlijk veel vlinder vliegen. Justin wilde wel graag even wat foto’s maken en ging er vandoor met mijn camera. Voor mij dus een grote verrassing wat ik allemaal op mijn camera aan zou treffen. Maar het resultaat valt me niets tegen. Overal zwemmen koi karpers ook deze kan je voeren. Overal staan voerautomaten waar je voer kan kopen. En als je dan wat in het water gooit…. uitgehongerd lijken ze wel.

We hebben een super leuke dag gehad.

Zijn jullie hier wel eens geweest?

 

Article Categories:
Dierentuinen · Home · Uitstapjes

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don't Miss! random posts ..