Ponyrijden

Ponyrijden

Ponyrijden:

Het was voor de jongens alweer een poosje gelden dat ze op een pony gezeten hadden. Tijdens ons weekendje in Limburg waren we door Liefde voor Limburg uitgenodigd om met de jongens te komen ponyrijden. Samen met een andere blogger love4kidz waren we uitgenodigd op manege Bergemo .

​De jongens vonden het meteen leuk, de rondleiding op de manege hoefde voor de kinderen niet zo. Ze stonden allemaal te popelen om hun pony te ontmoeten. Ze wiste allemaal meteen op welke pony ze graag wilden rijden. Dylan mocht op Bronco, Milan had thuis al verteld dat hij op een witte pony wilde (gelukkig stond deze er tussen), Misty. Justin viel meteen voor de Fjord die buiten stond (Hook). Daar was hij meteen helemaal weg van. Hij kreeg Hook niet maar wel een Fjord Rakker, gelukkig, vond hij deze nog leuker. En op welke pony ik (even) mocht…

Manege
​Toen we aankwamen zagen de jongens meteen al een paar pony’s buiten staan. Daar gingen ze snel naar toe. Om de pony’s te aaien en te knuffelen. Na een paar minuten kregen we een rondleiding door de manege, maar daar hadden de kids niet zoveel geduld voor. Toen kwamen we bij onze pony’s. Eén van de pony’s (Bronco) kon een leuk kunstje.. Een pootje ( of in dit geval een beentje) geven. Dat vond  Dylan natuurlijk een groot succes, want hij had Bronco al gekozen.

Misty
​Dit is een iets fellere pony, maar Milan moest en zou op Misty. Je kan ook wel zien dat dit een echte pittige dame is. Ze vond Milan wel heel erg lief. Ze hadden veel plezier samen. Ze was ook echt lief voor Milan.  Milan wilde na een poosje ook wel even met Misty wandelen i.p.v. erop rijden. En ze liep gezellig met hem mee.

Rakker
​Justin viel al snel net als zijn mama vroeger, voor een Fjord (dit is een paardenras). Justin mocht op Rakker rijden. Dat wilde hij wel! Ze mochten eerst even kennis maken met elkaar. Door de pony’s te gaan borstelen en aaien.

​Rakker mocht voorop lopen. Justin wilde heel erg graag zelf rijden. Hij vond het wel erg leuk, maar hij hoopt dat hij een volgden keer zelf mag rijden.

Cap
​De kids moesten eerst allemaal nog een cap op. Na wat passen en meten hadden ze allemaal een goed passende cap gevonden. Eindelijk was het zover ze mochten op de pony’s.

Wandeling
Vanuit de stal liepen we naar een stukje bos naast de manege.  Het is niet een heel groot stuk bos, waar we rondjes liepen. We mochten daar lekker rondlopen met de pony’s.

​Wij hadden een ponyritje
De manege heeft nog veel meer mogelijkheden zoals: een buitenritten, ponyrijden met een beperking, of een dagdeel jouw eigen pony, hoe leuk is dat.

​Thematochten
​Ook bieden ze leuke verschillende thematochten aan zoals: Boerderijtocht of een Aspergetocht. Uiteraard is de aspergetocht seizoens gebonden.  Kijk zeker even op hun webiste voor de vele mogelijkheden. Voor veel van deze tochten kan je naar het Nationaal Park de Maasduinen.

Je kan deze manege gemakkelijk bereiken vanaf vakantiepark de Schatberg.

Article Tags:
·
Article Categories:
Home · Uitstapjes

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don't Miss! random posts ..