Pairi Daiza, een super leuke dierentuin!

Pairi Diaza

Pairi Daiza

Deze leuke dierentuin stond al een poosje op ons (die van Dylan en mij) verlanglijstje. Tijdens een weekendje Brussel wisten Dylan en ik het dan ook meteen zeker. Op zaterdag gaan wij naar Pairi Daiza. Mijn moeder die ook mee was naar Brussel had dus weinig keus (lol), gelukkig vond ze dat niet erg.  Vanaf ons hotel was het een klein uurtje rijden, de tomtom is daarbij geen overbodige luxe. De route naar de dierentuin is alleen al heel erg leuk.

Het eerste wat we zagen van de dierentuin was een grote toren, het leek wel een spookhuis (het was nog erger dan dat).

Dylan en ik zijn gek op dieren en vinden dierentuinen bezoeken dan ook erg leuk. Daarom paste dit uitstapje ook perfect in “ons” weekendje weg. Minimaal één per jaar ga ik apart met de boys en meestal met oma (mijn moeder) een  weekendje weg. Even alle aandacht, en zo kun jezelf ook wat doen. Zo ben ik met Justin naar Parijs geweest en met Milan ga ik in September ook naar Parijs, maar dan mogen we voor de blog naar Disney.

Spookhuis….
Het eerste wat je ziet als je aan komt rijden is een hele grote toren, dit moet wel een spookhuis zijn. Maar het kan nog erger. Bij binnenkomst kom je eerst langs de kinderboerderij. De baby zwijnen zijn aan het stoeien of is het toch al kijken wie de baas is?! Dan loop je door een klein parkje en dan kom je bij die toren. Dylan is reuze nieuwsgierig wat er in die toren te beleven zou zijn… Nou ik was binnen 1 minuut weer buiten, jakkes. En hol vol en dan ook echt vol met vleermuizen, ik had meteen al een flats te pakken en ze vlogen om je heen over je heen. Echt vreselijk, ik heb meteen rechtsomkeer gemaakt. Dit was niet mijn ding. Oma en Dylan hebben nog wel een rondje in het vleermuizen hol gemaakt. Toen ze weer naar buiten kwamen liepen we weer naar het pad. Daar staan de wegwijzers  deze wezen allerlei kanten op. Wij wisten wel waar we heen wilde naar China, want wij wilden de pandaberen heel erg graag zien

China
Dylan en ik wilde graag naar Pairi Daiza voor de Panda beren. Daarom kozen we ook om in China (de dierentuin is in werelddelen verdeeld) te starten. Maar wow wat is er in China veel te doen! Zo gingen we over een klimbrug dwars door de jungle. Poeh, dat was nog best vermoeiend en spannend. De brug wiebelde behoorlijk. Maar wat leuk om zo door de jungle te lopen en veel te zien. Na de brug kwamen we bij de Panda beren. Nee ze zaten niet bij elkaar de eentje aan de ene kant en de andere aan de andere kant. En maar ijsberen naar elkaar, steeds hetzelfde rondje. Maar wat een mooie dieren.

Panda

De koning van de jungle
De ringstaart maki is met recht de koning van de jungle. Wat een geweldige beesten, ik zou ze zo mee naar huis nemen. En wat zijn ze lekker zacht, ja nog zachter dan een knuffelbeer. En wat zijn ze brutaal en nieuwsgierig!

Ringstaartmaki
Eten
Alles draait bij de maki om eten. En vlug dat ze zijn, en ze kunnen ook nog eens ver springen. Van de ene schouder zo naar de andere schouder. Ik had een stukje banaan van de verzorger gekregen, nou ik had er heel snel eentje op mijn schouder, ik hield mijn hand dicht omdat ik het stukje aan Dylan wilde geven. Dylan wilde ook  zo graag eentje op zijn schouder. Haha nou dat heb ik niet gered. Met zijn spitse snuit drukte hij zo mijn vingers uit elkaar. En hij likte mijn handen erbij af.

De ringstaart probeert kinderen te vermijden. Ik denk dat ze dat doen omdat kinderen net als zij zelf onvoorspelbaar zijn. Ze pakken ze vast en gaan ze knuffelen (en gelijk hebben ze, want ze voelen echt heerlijk zacht..). En ik denk dat kinderen sneller en harder gaan gillen.

Niet alleen de ringstaart Maki liet zich graag aanraken er waren meer apen die wel van een aai over hun bol hielden. Deze waren ook lekker zacht. Een perfecte dierentuin voor mijn kleine dierenvriend dus.

Maki

Grote Vogel

In één van de tuinen wilde een grote vogel de bezoekers niet meer uit de kooi laten. De vogel stond mooi voor de uitgang en hapte naar iedereen die eruit wilde gaan. Dat zag er wel zeer indrukwekkend uit, met zijn grote snavel. Oh en had ik al verteld dat de vogel zelf ook niet klein was. De vogel hapte gewoon naar je billen, hihi (lol), ik heb gewoon mijn fototas voor mijn billen gedaan.

Wij hebben ons super goed  vermaakt in Paria Daiza…Wil jij ook een keertje naar deze leuke dierentuin?

Welke dierentuis is jouw favoriet?

Article Categories:
Dierentuinen · Home · Uitstapjes

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don't Miss! random posts ..