Pannenkoekenhuis Jagersrust

Pannenkoekenhuis Jagersrust

Pannenkoekenhuis Jagersrust

Dit gezellige restaurant ligt aan de grens van Duitsland. We zijn door Liefde voor Limburg uitgenodigd om hier een lekker hapje te gaan eten. Maar voordat we gingen eten kregen we een primeur, wij mochten namelijk het nieuw ontworpen een aangelegde Smokkelpad bewandelen. Wat erg leuk was, was dat we dit niet alleen gingen doen, maar met de meneer die dit allemaal bedacht en ontworpen heeft. Een man met veel passie voor de natuur. Uiteraard komt dit uitgebreid aan bod in onze rubriek bos en natuurgebieden.

​Na het wandelen en veel dingen ontdekken was het tijd om te gaan eten. Ondanks dat we in een pannenkoekenhuis zaten, gingen mijn kinderen toch voor iets anders. Ze wilden een hamburger (burgemeester burger) met frietjes. Wow dit was een echte burgemeester!! Een mega burger.

Jagersrust
​Jagersrust is een knus (terwijl het niet klein is) en gezellig restaurant. Buiten zijn meerdere grote terrassen waar je in de zomer lekker kan genieten van een kopje thee, een ijsje of een heerlijke lunch/diner. En de kinderen kunnen zich dan uitleven in de speeltuin.

​Jagersrust ligt midden in het natuurgebied Maasduinen. Je loopt vanaf het terrein zo de natuur in, links rechts, vooruit achteruit het maakt niet uit welke kant je op loopt..

Smokkelpad
​Het smokkelpad is een nieuw pad dat nog geopend moet worden. Dit pad is speciaal aangelegd, om kinderen weer terug te brengen naar de natuur. Maar je kan ook lezen en zien hoe er vroeger gesmokkeld werd. Want zo sta je in Nederland en 1 stap opzij en je staat al in Duitsland. In dit pad zit veel uitdaging voor de kinderen. Lekker klimmen en klauteren. Jagersrust is het start punt. Je kan hier een folder ophalen en meedoen aan één van de speurtochten.

Wandelen en fietsen
​Omdat het restaurant midden in de natuur ligt is het ideaal om er een pauze te houden tijdens een lekker fietstocht of een wandelroute. Dit zijn de gebieden die rondom het restaurant liggen:

Schandelose Heide
​Landgoed Arcen
​Ravennen I Vreewater
Zwart Water I Venkoelen I De weerd
Fossa Eugenia Fietsroute

Feesten en partijen bij Pannenkoekenhuis Jagersrust
​Het is ook de perfecte locatie voor een goed feest. De locatie bied zoveel mogelijkheden, kinderen kunnen spelen in de speeltuin, lekker even het bos in of..  Het eten is erg lekker.

Eten bij Pannenkoekenhuis Jagersrust
​We hebben allemaal iets anders besteld.. Zelf ben ik voor een vegetarisch stoofpotje gegaan, Milan voor een gewone pannenkoek, Justin en Dylan voor de burgemeester burger (echt giga groot) en Edwin voor een pannenkoek met van alles erop.

​Het is echt leuk om te zien (lezen) wat er allemaal op een pannenkoek kan. Het zijn net pizza’s, maar dan veel lekkerder volgens Edwin. De pannenkoek van Milan was erg lekker en mijn stoofpotje ook. Ook de andere mannen hebben vol smaak zitten eten en genieten.

​Het eten was erg lekker en de omgeving is echt fantastisch. Wij komen deze zomer zeker nog een keertje terug.

​Meer lezen over Jagersrust kijk dan even hier

Article Tags:
Article Categories:
Home · Uitstapjes · Uitstapjes 2

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don't Miss! random posts ..