Encyclopedie van alle belangrijke dingen en Lannoo’s Atlas

encyclopedie-van-alle-belangrijke-dingen

Twee boeken voor nieuwsgierige kinderen, nou daar hebben wij er hier drie van. Zo mochten wij de Encyclopedie van Alle belangrijke dingen en de Lannoo’s geïllustreerde Atlas testen.

​De perfecte encyclopedie voor kinderen – Welke dieren leven er in de woestijn? – Wat zit er binnen in een vulkaan? – Hoe lang duurt het om met een raket naar de maan te reizen? – Wat is het grootste orgaan van je lichaam? – Hoeveel soorten wolken bestaan er? Ontdek alle belangrijke dingen in deze prachtige encyclopedie! Voor nieuwsgierige kinderen vanaf 6 jaar

Toen de boeken binnenkwamen heb ik expres niets gezegd tegen de kinderen. Ik legde de boeken op tafel en was wel nieuwsgierig wat er zou gaan gebeuren. Nou daar hoefde ik niet lang op te wachten. Want de boeken werden meteen opgemerkt en nieuwsgierig bekeken. Maar ja twee boeken, met drie kinderen… Dat is vragen op problemen.

​Maar de boeken werden door Justin en Dylan eerlijk verdeeld… Milan wij gaan jou erin voorlezen en vertellen wat er staat. Ik stond erbij en keek erna. Wow, zo kan het dus ook!

​Justin wilde eerst graag de Atlas lezen en Dylan juist de Encyclopedie. En Milan wilde graag voorgelezen worden uit de encyclopedie. Dylan en Milan gingen samen aan de slag. Milan bekeek de plaatjes en wees dan aan waar hij graag voorgelezen wilde worden. Ze begonnen ze bij de kikkers, tja Dylan en Milan en Kikkers… Ze vangen in de zomer vaak kikkers, voor in de vijver. Dylan las voor over het kikkerdril en dat het dan kikkervisjes worden en dan uiteindelijk kikkers. Ja dat wist Milan nog wel, want wij hebben ook kikkerdril gehad en de visjes toen ze pootjes kregen weer naar de sloot gebracht. Echt grappig hoe ze daar met elkaar zaten. Maar dat er ook gifkikkers waren dat was wel redelijk nieuw voor Milan. En blauwe torren dat vond hij wel heel spannend. Zo hebben ze samen een dik half uur op de bank gezeten en gepraat en verteld over verschillende dieren. Toen had Milan er wel weer even genoeg van. Dylan nog niet, die ging nu zelf lezen. Mam er staat echt van alles een beetje in en dat vond hij erg leuk. Dieren, gezond eten, chinese horoscoop, speciale voertuigen, ruimte, bergen etc…

De encyclopedie van alle belangrijke dingen
​Dit boek is gericht op nieuwsgierige kinderen, die graag alles willen weten. Waarom vliegen vliegtuigen boven de wolken? Om de hobbels door de wind te vermijden. Het zijn korte stukjes, waardoor kinderen lang geboeid blijven. Wat is bliksem nu eigenlijk? En wat is een tornado en zo krijgen kinderen op heel veel vragen, antwoord. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat de meeste antwoorden voldoende zijn, maar Dylan (9) kreeg er soms ook nog meer vragen door. Maar dat leverde dan weer leuke gesprekken op. Voor Milan (5) zijn de antwoorden voldoende.

​Onze conclusie
​Het is een leuk en leerzaam boek, met veel plaatjes. Vooral Dylan en Milan vonden dit een interessant boek. Het is een boek waar je eigenlijk nooit in uitgelezen bent. Want in het dagelijkse leven kom je van alles tegen en Milan heeft nu eenmaal veel vragen. Dan pakken wij het boek erbij en zoeken het dan samen op.

Handig om te weten:
Aantal pagina’s: 224
Afwerking: Hardback
Afmetingen: 270×220
Verschijningsdatum: 07/02/2017
EAN: 9789401440219
Nur-code: 222
Uitgever: Lannoo
Druk: 1

Lannoo’s geïllustreerde Atlas
Kleurrijke overzichtskaarten met fascinerende details – De wereld in beelden – Rivieren, oceanen, planten, architectuur, mensen en eindeloos veel meer. Van het ijskoude Antarctica tot het Braziliaanse regenwoud, van de Aziatische rijstvelden tot de uitgestrekte woestijn in Afrika.

​Dit is meer dan een gewone atlas en reuze boeiend. Dit boek is het favoriete boek van Justin geworden. Het is niet alleen kaal een atlas met de landen. Maar deze atlas neemt je ook mee naar de landen, wat is er, hoe groot is het land, hoeveel inwoners, wat wordt er geproduceerd, welke dieren leven er, wat is er belangrijk etc…

​Het boek leest lekker en heeft mooie plaatjes, het is duidelijk en overzichtelijk.

                   

 

Zo produceren ze in Mexico bijvoorbeeld:
Mais
Chilipepers
Limoenen
Sinaasappels
Grapefruits
Koffie
​Cacao
Katoen
Avocado’s

De industrie:
Visserij
Olie
Auto’s

​Natuurlijke grondstoffen
​Goud
Zilver
Koper

Natuur
​Vulkanen
Aardbeving

​En zo staan er nog veel meer weetjes en dingen die belangrijk voor het land zijn in het boek vermeld.

​Een zeer leerzaam boek dus. Maar het voelt niet als leren, het leest leuk en lekker weg. Justin heeft het boek ook een paar keer meegenomen naar school. En dan staan de kinderen allemaal om zijn tafel om mee te mogen kijken en lezen.

Wat zei juf erover?
​Met dit boek sla je twee vliegen in één klap. Lezen is belangrijk en starten ze de schooldag altijd mee, maar ook aardrijkskunde is een onderdeel van school. En op deze manier zijn ze niet alleen aan het lezen, ze zijn ook nog eens goed bezig met aardrijkskunde en eigenlijk ook nog eens de algemene ontwikkeling. Een top boek, die zeker vaker mee naar school genomen mag worden.

Handig om te weten:
Aantal pagina’s: 128
Afwerking: Hardback
Afmetingen: 320×270
Verschijningsdatum: 11/10/2016
EAN: 9789401437820
Nur-code: 222
Uitgever: Lannoo
Druk: 1

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *