Heb jij je kind(eren) goed verzekerd?

Heb jij je kind(eren) goed verzekerd?

Niets is zo vertederend als een baby, lief, schattig en zo knuffelbaar. Maar hoe zit het eigenlijk met de verzekering? Zijn kinderen standaard meeverzekerd of moet je daar nog iets voor doen of… Er komen zoveel vragen op je af als je net ouders bent geworden. Gelukkig kan je op veel vragen de antwoorden vinden op o.a. internet, in de magazines of via vriendinnen. Ook zijn er veel dingen die je als ouders of ouder zelf moet, mag gaan uitvinden.

Kind aangeven bij de gemeente

Meestal bel je eerst de opa’s en de oma’s om het goede nieuws te vertellen. Na de geboorte van je kindje heb je 3 werkdagen om aangifte te doen. Bij de aangifte krijgt je kind ook een eigen Burgerserivcenummer (BSN).

Zorgverzekering

Vergeet je zorgverzekeraar niet! Je hebt maximaal 4 maanden de tijd om je kind aan te melden bij je zorgverzekering. Ook zij wil graag de naam, geboortedatum en ook het BSN van je kind weten. Je kinderen zijn automatisch meeverzekerd op de polis van de ouder waar ze worden bijgeschreven. Het is dus handig om te kiezen voor een polis met de meest uitgebreide dekking.

Controleer of je gezinsdekking hebt

Je hoeft niet altijd bij elke verzekering je nieuwe kindje aan te melden. Bij een aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering zijn kinderen standaard al automatisch meeverzekerd. Het is wel verstandig om even te controleren of je een gezinsdekking hebt. Anders moet dit gewijzgd worden. Vanzelfsprekend zijn alle babyspulletjes ook gedekt door de inboedelverzekering.

Geef gegevens van je kind door

Verzekeraars willen graag alle verzekerden op het polisblad voor een reisverzekering of een uitvaart zien. Geef de geboortedatum, initialen en de achternaam van je kind door. Check natuurlijk ook of de reisverzekering een dekking heeft voor een gezin met kinderen.

Je wil er natuurlijk helemaal niet aan denken. Toch is een goede uitvaartverzekering wel belangrijk. Je kan bijvoorbeeld makkelijk vergelijken bij, de vergelijker van uitvaartverzekeringen.

 

1 reactie

  1. Likelyyou.com zegt:

    En dan heeft Maryam het nog alleen maar over de bevalling en haar verlof. Voor de lange termijn is Wessel aan zet. “Echt heel fijn dat hij dat regelt. De verzekering en zo. Daar weet ik veel te weinig van, maar Wessel zegt dat het allemaal wel meevalt. Maar je moet er wel goed over nadenken. Niet alleen de baby moet goed verzekerd zijn, ook de spullen die de baby met zich meebrengt. Ik heb namelijk een dure smaak!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *