Musical de sprookjessprokkelaar

Musical de sprookjessprokkelaar

Musical de sprookjessprokkelaar
Zoals jullie onlangs hebben kunnen lezen ben ik Kim, mama van een bijna 11 jarige dochter, zwemjuf en vooral een levensgenieter.
Zo ook mijn dochter, ze is dol op genieten van het leven en haar passie is zingen, musical en theater. Wij gaan Yvonne met momenten helpen met het testen van producten, maar ook het uittesten van uitstapjes die wij maken en of wij die voor herhaling vatbaar zien.

Mijn dochter is en wijsneus, niet alleen omdat ze nogal lekker bijdehand is, ze is ook een van de vele wijsneuzen van de Efteling. Dit wil zeggen dat zij voor de Efteling soms enquêtes mag invullen, haar mening mag geven over bepaalde dingen rondom de Efteling, ideetjes mag delen en nog veelal meer. Meestal krijg je een mail en daarmee ga je naar de wijsneuzenpagina en vul je alles online in.

Superleuk vind ze het, vooral de laatste keer dat ze mail kreeg, want daar stond een oproep in dat ze een testpanel zochten voor hun aankomende nieuwe musical, de sprookjessprokkelaar.

Natuurlijk meldde ze zich aan een toen was het duimen dat ze mee mocht doen. En ja hoor na een paar weekjes wachten was daar de verlossende mail,  ze was erbij en ik mocht ook mee om te beoordelen.

Op woensdag 20 september mochten we ons melden bij de kassa van de Efteling. Hier kregen we onze tickets voor de eerste try out van de musical de sprookjessprokkelaar, een beschrijving van wat er van ons verwacht werd en een parkeerkaart.

                                                                                                                                                                      Musical de sprookjessprokkelaar

 We gingen naar het Efteling theater, waar we vriendelijk ontvangen werden door een vrolijke, ietswat eigenaardige portier.
Daarna hebben we een leuk souvenir aangeschaft, een echte sprokkelaarspen, maar ook een cadeautje voor een goede vriend van ons, die in de sprookjessprokkelaar meespeelt in het ensemble.

Om iets voor 16.00 mochten we theaterzaal in, een mooi decor was zichtbaar en je kwam al een beetje in sprookjesachtige sfeer.

Het verhaal gaat over de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, verteld opa haar over een bijzondere bibliotheek en wijst haar naar de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel.

Daar in het kasteel, achter de juiste deur, wachten verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Sterre gaat met een bijzonder takje dat ze van haar opa mee kreeg op zoek naar de bibliotheek en met daarbij de vraag of ze wel de juiste deur zal vinden. Welke verhalen ze tegen gaat komen en of ze gaat ontdekken wie de sprookjessprokkelaar is dat verklap ik nog niet…..

                                                                                                                         Musical de sprookjessprokkelaar

De musical duurt ongeveer 75 minuten. Wij beiden vonden het een hele mooie musical, geschikt naar ons idee vanaf een jaar of 5-6, dit omdat het verhaal best druk is en het voor jongere kinderen best moeilijk te volgen zal zijn. Het decor was heel mooi gemaakt, draaiende trappen, sprookjesachtige sfeer, goede acteurs en een ensemble dat heel goed zichtbaar was wanneer ze zichtbaar mochten zijn, maar soms ook helemaal op gingen in het decor en ze decorstukken lieten bewegen alsof het echt een bewegend bos was.

De zang en spel was voor een eerste try out al heel goed vonden wij, heel professioneel. En wij geloven dat dit alleen nog maar beter gaat worden zodat dadelijk wanneer de première en reguliere voorstellingen zijn dit echt geweldig gaat zijn.

Wij vinden het allebei een aanrader om te gaan. Een mooi theater, vriendelijk personeel, fijne zitplaatsen met een goed zicht op het podium (wij zaten op rij 12) voldoende stoelverhogers voor jongere kinderen.

De musical is mooi, er gebeurd veel, is niet te spannend, maar wel spannend genoeg om geboeid te blijven, het past bij de Efteling en is zeker niet alleen voor jonge kinderen, Jessie vind het zelfs na de musical droomvlucht de mooiste musical van de Efteling. En ze heeft er al heel wat dat gezien. En ik als volwassene vond het mooi om te zien.

Wij gaan in november nog een keer kijken, want we hadden voordat we deze uitnodiging kregen  al kaartjes gekocht, maar we zijn zeker ook benieuwd of er, na de Feedback die ze hebben gekregen door de enquête die we na afloop hebben moeten invullen, nog wijzigingen gaan komen in het stuk. Wij vinden het beiden ook helemaal niet erg om nog een keer te gaan kijken!

Dit leuke artikel is  zoals je hierboven al kon lezen ook weer gechreven door Kim van de Meulengraaf. Kim is moeder van dochter Jessie en in haar dagelijkse leven is ze zwemjuf. We vinden het leuk dat Kim ons komt helpen om leuke dingen voor ons testen en leuke uitstapjes voor ons doen. Jullie gaan haar hier dus zeker vaker tegen komen. Kim schreef vorige week al over de Unicorn zeep en glittersnot…

                                    

3 reacties

  1. Astrid vd Meulengraaf zegt:

    super leuk geschreven!!

  2. […] Dit leuke artikel is  gechreven door Kim van de Meulengraaf. Kim is moeder van dochter Jessie en in haar dagelijkse leven is ze zwemjuf. We vinden het leuk dat Kim ons komt helpen om leuke dingen voor ons testen en leuke uitstapjes voor ons doen. Jullie gaan haar hier dus zeker vaker tegen komen. Kim schreef eerder over de Unicorn zeep en glittersnot en musical de sprookjessprokkelaar […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *