Review: Aquabeads Disney Princess

Aquabeads

Review: Aquabeads Disney Princess

Strijkkralen je kent ze vast wel… En misschien kan je onze vorige review van de Aquabeads nog herinneren?Wij mochten toen de Cars sets testen.  Het is niet alleen heel erg creatief maar ook nog eens erg leuk om mee bezig te zijn. Het is erg goed voor de fijne motoriek van je kind. Bij de strijkkralen moet je of de kraaltjes er weer uit halen… Of je moet ze strijken. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar dat strijken ging hier niet altijd goed.  Het grote voordeel van Aquabeads is dat je ze namelijk met een beetje water aan elkaar vast kan laten zitten. Dit klinkt goed toch?

Aqaubeads

Aquabeads zijn geschikt voor kinderen vanaf  4 jaar. De kralenplankjes waar de aquabeads op moeten zijn transparant. Het voorbeeld kan je dan zo onder het kralenplankje leggen. Super handig want zo kan je kind(je) precies zien waar de kraaltjes moeten.Zelf vind ik dit ideaal. Juist omdat de afbelding (het ontwerp) uit meerdere kleurtjes bestaat. Zo kan je precies zien waar welke kleur moet. Samen met Milan deden we dit gewoon met de hand. Maar je kan dit ook doen met een speciale pen waar je de kraaltjes mee kan oppakken. En zo weer op de juiste plek op het kralenplankje kan neerleggen. Uiteraard kan je dit ook met een pincet ofzo doen.

Aquabeads zijn  voorzien van een soort laagje wat geactiveerd wordt als je er water over sprayt. Hierdoor komt er een soort lijm los waardoor de kraaltjes, balletjes aan elkaar blijven kleven.

In de doosjes zitten precies genoeg balletjes om het of de ontwerpen te maken. Dus let wel goed op dat je geen balletje(s) kwijt raakt.

Sprayen van de kraaltjes…

Het sprayen van de balletjes doen we samen want de balletjes moeten allemaal even goed nat. En dan weer niet te nat… Dit is dus best even lastig. Het balletje moet namelijk helemaal nat zijn. Dit omdat het anders niet aan alle kanten goed kleeft.  Als ze allemaal nat zijn moeten de balletjes even goed drogen. Op de verpakking staat ongeveer 10 minuten, zelf hebben wij het zeker een half uur laten staan.

Wil jij deze winter ook lekker knutselen met de kids? Kijk dan even op de website van Aquabeads.

Aquabeads

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *