Dummie de mummie en het geheim van Toemsa

Dummie de mummie en het geheim van Toemsa

Dummie de mummie en het geheim van Toemsa

Maashi! Dummie en Goos gaan op schoolreisje. In de dierentuin ontmoeten ze krokodillenverzorger Hamid en zijn lievelingskrokodil Toemsa. Tot Hamids verdriet moet Toemsa binnenkort verhuizen. Alleen een wonder kan dat nog tegenhouden. Kon Toemsa maar iets bijzonders doen tijdens de jubileumparade in de dierentuin. Maar krokodillen kun je niks leren. Of wel? Toemsa blijkt een geheim te hebben en als Dummie dat per ongeluk ontdekt, is er opeens weer hoop. Samen met Goos en Hamid bedenkt hij een plan. Maar daar lijkt niet iedereen even blij mee te zijn. Op de dag van de parade gaat er iets afschuwelijk mis…

Lachen

Justin heeft vorig jaar de boeken van Dummie de Mummie ontdekt en is er helemaal weg van. Het is zo leuk om hem dan steeds te horen lachen. Er zit zoveel humor in de boeken. Zo ook in deze nieuwe Dummie de Mummie! Soms vertelt Justin ons dan een grappig stukje uit het boek (en ja dan ligt hij weer helemaal in een deuk).

Handig om te weten:

  • Auteur: Tosca Menten
  • Illustrator:  Elly Hees
  • Taal: Nederlands (Dummie de Mummie is vertaald in 11 landen)
  • Verschijningsdatum: november 2017
  • Druk: 1
  • ISBN: 9789000354467
  • Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv
Tosca Menten is een rasechte verhalenverteller en staat bekend als de grappigste kinderboekenschrijver van Nederland. Haar Roald Dahl-achtige humor, scherpe observaties en ongebreidelde fantasie laten kinderen van alle leeftijden genieten. Talloze fans verslinden haar boeken, en haar serie over Dummie de mummie is verfilmd en wereldwijd vertaald in maar liefst 11 landen.
Elly Hees is na haar opleiding aan de kunstacademie gaan werken als illustrator en vormgever. Sinds 2005 illustreert zij vrijwel alle boeken van Tosca Menten, zoals de Dummie de mummie-serie en Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist.
‘Voor mij is tekenen een taal waarin ik kan vertellen wat ik zie,’ zegt Elly.

Ken je de boeken van Dummie de Mummie nog niet? Dat is dit echt een aanrader. Dummie de Mummie is geschikt voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar.
Meer leuke boeken reviews lezen?
Dummie de Mummie

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *