Niet-stofzuig-challenge of wel een week lang niet stofzuigen..

Stofzuigen

Niet-stofzuig-challenge

Een paar weken terug kreeg ik een mailtje of ik mee wilde doen aan de challenge een week lang niet stofzuigen.  Mijn eerste reactie was dan ook ECHT NIET.  En na even nadenken leek het mij wel een enorme uitdaging, maar er kwam ook allemaal vragen. Vragen zoals, wat mag ik dan wel? Mijn kinderen riepen gelijk als jij niet mag stofzuigen dan doen wij dat die week toch gewoon, jaja gewoon! Maar wat mag ik dan wel?

  • Vegen
  • Dweilen

Niet-stofzuig-challenge hoe nu verder?

Niet stofzuigen, nee hoe overleef ik dat? De stofzuiger is naast de bezem mijn beste vriend

Op 11 september was het zover, ik mocht een week niet stofzuigen. Gelukkig had ik de avond ervoor nog alles goed gezogen en schoongemaakt. Helaas is dit met mijn drie kinderen altijd maar van korte duur. Ja het zijn echte boys! Na het eten is het altijd een zooitje om en onder de tafel, zand lopen ze mee naar binnen en van voetbal komen ze altijd thuis met die fijne zwarte rubberen korreltjes. En ja behalve de zondag wordt hier iedere dag wel getraind of gevoetbald. (Dylan, maandag en woensdag training en dan zaterdag wedstrijd, Justin dinsdag en donderdag training en ook op zaterdag een wedstrijd en Milan heeft op vrijdag training en binnenkort ook op zaterdag wedstrijden).Dus er valt altijd wel iets te stofzuigen of aan te vegen. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik minimaal twee keer per dag de stofzuiger erdoor hou en dan ook nog meerdere keren per dag de veger).

 

Een robotstofzuiger staat dan ook hoog op mijn verlanglijstje!!!

 

Niet stofzuigen, makkie!!!

Maandag was ik al helemaal niet meer bezig met het feit dat ik nog zes dagen niet mocht stofzuigen. Nee hoor, ik veeg de toko gewoon een paar keer vaker en een dweil doet ook wonderen.

De laatste dag van de challenge was mijn verjaardag (17 sept)  en dus een huis vol bezoek, en nee ik werd en niet zenuwachtig van. Met de dweil had ik alles keurig en ruim op tijd spik en span. Wel vind ik het zelf fijner om voor het dweilen altijd eerst even goed te stofzuigen.

Ja en toen mocht ik weer stofzuigen, met mijn nieuwe stofzuiger

Om de challenge nog een beetje moeilijker te maken, kreeg ik op dinsdag al mijn nieuwe stofzuiger toegestuurd. Ik heb de stofzuiger mooi in de doos laten zitten en de hele week in de huiskamer laten staan.  Zo wist ik precies waarvoor ik het deed.

En toen was het eindelijk zover, ik mocht stofzuigen met deze fijne, nieuwe, zakloze Sauber V60? En het wordt  nog leuker want, deze Sauber v60 heeft een snoer van maar liefst 10 meter. En ook nog eens energielabel A. Zo wordt het stofzuigen nog makkelijk of is het nu leuker?

Wat vind ik tot nu toe van de stofzuiger?

De stofzuiger heeft een fijne handgreep en is lekker ligt. En ja het lange snoer vind ik erg prettig. Ik stofzuig namelijk graag door. Zo ga ik van de huiskamer altijd door naar de hal en pak dan ook graag de trap mee. Met mijn oude stofzuiger kwam ik dan vaak net halverwege de trap, nu kom ik met gemak boven aan.

 

         

1 reactie

  1. Astrid zegt:

    Klinkt als muziek in de oren en ZO handig dat het zonder die stomme zakken is ! Leuk pluspunt is dat hij nog zuinig is ook. Leuke blog !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *