Arganolie, wat is het eigenlijk?

arganolie

Wat is Arganolie eigenlijk en waarom is het zo goed voor onze huid, haren en nagels?

Arganolie is afkomstig van de pitten in de vrucht van de arganboom. Deze boom groeit alleen in bepaalde delen van Marokko. de vruchten in de boom lijken op olijven alleen zijn de vruchten veel groter. De vruchten zijn dus eerst groen en zodra ze rijp zijn worden ze geel. Een kwart van de vrucht bestaat uit vruchtvlees. Dit vruchtvlees is voor de mens absoluut niet eetbaar. De vrucht bevat een harde noot, in de noot zitten pitten. En in die pitten zit de olie. Het openbreken van de pitten gebeurt handmatig en kost veel kracht.

Het Marokkaanse goud

Je hebt deze uitdrukking vast wel eens gehoord over arganolie, dat dit het Marokkaanse goud is. Arganolie voedt en beschermt de huid op een natuurlijke manier.

Arganolie voor elk huidtype geschikt!

Arganolie, is geschikt voor iedere huid, van droog, tot vet en van rijp tot jong en van…. De 100% natuurlijke arganlolie, heeft op ieder huidtypen een andere werking. Zo zou een droge huid gevoed en herstel worden en een vette huid wordt juist in balans gebracht. Bij een rijpere huid gaat de arganolie de fijne lijntjes tegen op deze manier worden de rimpels aangepakt. Arganolie bevat o.a. deze krachtige ingrediënten: omega 6 en 9, vitamine E, squaleen, polyfenolen en sterolen. Arganolie laat ieder huidtype zacht en soepel aanvoelen en arganolie verstopt de poriën niet.

Arganolie goed voor je haar

Arganolie is geschikt voor ieder haartype, de verzorgende ingrediënten in arganolie (vitamine E, omega 6 en 9) herstellen droog en beschadigd haar en houden je haar gezond. De onverzadigde vetzuren zijn er bovendien voor verantwoordelijk dat het haar vocht vasthoudt. Dit zorg er dan weer voor dat het haar veel glanst. Arganolie zorgt ook nog eens voor een afname van haaruitval en het stimuleren van nieuwe haargroei.

Aranolie is ook goed tegen huidproblemen zoals ecxeem, Psoriasis, artritis, reuma, acne, verbrande huid, littekens en striemen.  Hoe gebruik je arganolie? Op deze website kan je filmpjes vinden hoe je doe olie kan gebruiken en waarvoor.

 

Waar kan je arganolie dan kopen?

Arganolie kan je o.a. kopen bij de ArganWinkel. De beste werking van aranolie is bij een 100% olie, let hier dus wel op als je de olie gaat kopen.

Gebruik jij wel eens arganolie?

1 reactie

  1. Kim zegt:

    Arganolie is zo fijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *