Waar kan je het beste je chocola kopen

Waar kan je het beste je chocola kopen

Chocolade er is altijd wel een goed excuus om te genieten van chocolade. Als vegan hou ik dan wel van vegan en eerlijke chocolade. Gewone melk chocolade valt dan al af. Pure chocolade (minimaal 70%) is ook nog eens gezond. Alles met mate natuurlijk. Pure chocolade in (bijna) altijd vegan. Er zijn ook veel verschillende soorten vegan gewonde chocolade, op onze andere website www.vegalifestyle.nl kan je een heel overzichtslijstje vinden.

Fairtrade chocolade

Tony Chocolonely is een van denk ik wel het bekendste Fairtrade chocolade merk. En hoe fijn is het dan er niet ver voor hoeft te zoeken. In bijna alle supermarkten wordt het wel verkocht, ook bij verschillende hotspots. In Nederland heeft eerlijke chocolade een fairtrade keurmerk. Let wel op dat de meeste chocolade van Tony Chocolonely dan wel fairtrade is maar niet vegan. De blauwe is de pure die is wel vegan.

Waarom Fairtrade?

Gelukkig denken we de laatste jaren steeds beter en meer na wat we nu eigenlijk in onze mond stoppen. De kans dat je nadenkt waar je chocolade vandaan komt is al wat kleiner. Laat staan dat we nadenken door wie het gemaakt is. Gelukkig worden we ons hier allemaal wel steeds bewuster van. De cacaoprijs in 2017 stond op een historisch laag punt, waardoor veel cacaoboeren in West-Afrika in extreme armoede leven. Terwijl de kinderen in Nederland volop van chocolade genieten, zijn er zo’n 2.200.000 kinderen werkzaam op cacaoplantages, waarvan 250.000 werken onder de „ergste vormen van kinderarbeid.”  Wist jij dat ruim 60% van alle cacao uit Ivoorkust en Ghana komt?  De boeren krijgen daar ongeveer 0,67 (euro)cent per dag. Hier kunnen ze natuurlijk niet van leven.

Wij kunnen met elkaar iets doen

Jij bent vast net zo erg als ik geschrokken van deze lagen prijzen die de boeren krijgen. Samen kunnen we er iets aan doen, door fair traid chocolade te kopen. Hiermee help je de boeren in Afrika, zij kunnen hun cacao dan vor een minimumprijsverkopen en krijgen een vaste premie.

Maak het persoonlijk

Wil jij chocolade aan iemand cadeau geven? Maak het dan nog persoonlijker door het te laten bedrukken. Je kan het snel en makkelijk doen bij, chocolade bedrukken bij b55.nl

Eet jij ook graag chocolade?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *