De 5 beste plekken om ontspannen een boek te lezen

Poptropica

De 5 beste plekken om ontspannen een boek te lezen

Lees jij ook zo graag een goed boek? Een echte boekenwurm zou ik nooit gaan worden. Het vele lezen hebben de kinderen niet van mij. Ik vind lezen erg leuk, maar niet dagelijks. Vaak schiet lezen er ook bij, of ben ik te moe. Het liefst lees ik een spanende triller, of een romantisch verhaal, waarbij je dan even lekker kan wegdromen. Lezen is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel erg goed voor je. Zo krijg je door lezen minder last van stress, meer kennis, beter geheugen, rust, ontspanning, goed voor de hersenen, betere concentratie, goed voor de woordenschat, je leert er beter van schrijven, goed voor je inlevingsvermogen. Hoe lekker is het om even helemaal mee te leven met de hoofdpersonen van je boek. Als je dan toch even tijd voor jezelf pakt, wil je dat natuurlijk ook zo ontspannen mogelijk doen.

 

5  fijne plekken om ontspannen je boek te lezen

  • op de bank
  • in bed
  • hangmat
  • loungebank
  • op het strand

Op de bank

Heerlijk om gewoon lekker op de bank even helemaal in elkaar te kruipen. Lekker onder een dekentje en een kopje thee erbij.

 

In bed

Op vakantie vind ik het heerlijk om in bed een boek te lezen. Thuis vooral voor het slapen gaan. Meestal lees ik voor het slapen gaan geen boek meer. Dan ben ik te moe, om veel te lezen. Dan vind ik het lekker om een tijdschrift te lezen, dan word ik lekker moe en val daarna als een blok in slaap.

 

Hangmat

Op vakantie een paar jaar terug hadden we een hangmat. Dat was echt zo relaxt om in de schaduw te hangen in de hangmat.

 

Loungebank

Uitgebreid ontspannen met een loungebank heerlijk in de tuin. Lekker met alle vrolijke kinderstemmen van buiten en de vrolijke vogels. De sfeer is dan heerlijk relaxt, zelf zit ik het liefst in de schaduw. Om het plaatje helemaal compleet te maken kan je er wijntje, kopje thee of lekker vruchten wat bij driken (water waar jezelf wat fruit of kruiden in gedaan hebt).

Waar lees jij het liefst een boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *