Wassen en drogen….

wassen

Wassen en drogen

Grote wasjes, kleine wasjes ook hier gaan ze allemaal in de wasmachine. En met een gezin lijkt er geen einde aan te komen. De wasmand is nooit langer dan een uurtje leeg. Als ik denk dat ik de was weg gewerkt hebt komen de jongens weer thuis en is de wasmand in no time weer goed gevuld. Ik noem de was dan tegenwoordig ook de never ending story!

Maar gelukkig hoeven we de was tegenwoordig niet meer met de hand te doen. En drogen gaat ook steeds makkelijker!

Wasmachine
Alle wasjes gaan voor het wassen, bij ons in de wasmachine. Maar hoe zorg je nu goed voor je wasmachine?

Om stank in de wasmachine te voorkomen kan je het beste de deur van de wasmachine niet sluiten. Bij ons staat de deur (klep) van de wasmachine altijd open. Anders kan de wasmachine niet goed luchten en krijg je er vieze luchtjes in.

Stinkende wasmachine voorkomen
Net gaf ik al als tip om de wasmachine deur open te laten staan, zo kan de wasmachine goed drogen. Er blijft na het wassen altijd water in de wasmachine achter en dit kan enorm gaan stinken. Maar wat ook kan helpen is een vloeibaar wasmiddel te gaan gebruiken. Een poeder kan weer achter in de trommel en bij het filter gaan vastkoeken (vast gaan zitten). Daarnaast is het aan te raden om regelmatig het zeepbakje schoon te spoelen.

Schoonspoelen van de wasmachine
Hoe kan je het beste de trommel en het filter reinigen. Het beste kan je dan een kookwas (90 graden) doen. Uiteraard zonder was.  Hier kan je dan het beste azijn of soda aan toevoegen en geen waspoeder of wasmiddel. Dat komt omdat azijn en soda goed de binnenkant van de wasmachine schoon kan maken. En zo komt er weer een frisse geur in de wasmachine. Er zijn ook andere producten te koop, maar deze zijn vaak een stuk duurder en minder effectief. Deze grote beurt doe ik meestal iedere twee maanden. Wil je meer lezen hoe je wasluis en vetluis in je wasmachine kan voorkomen?

Was ophangen
Als de was dan lekker schoon en fris uit de wasmachine komt, wil je deze natuurlijk ook snel droog hebben. Zelf ben ik geen fan van de wasdroger. Naast dat ik het niet zo goed vind voor het milieu. Vind ik het niet goed voor mijn kleding, het wordt er een stuk dunner van en het voelt ook slap.

De was ophangen dus!
Zelf hang ik mijn was het liefste buiten, dit kan gelukkig best vaak. Zeker in het voorjaar en in de zomer. Ik kijk nu al uit naar het nieuwe huis, met grote tuin. Want dan kan ik een mooie nieuwe droogmolen kopen en in de tuin gaan zetten. Dit is echt ideaal om de was te drogen.

​Mijn beddengoed was ik als het even kan iedere week uit. Heerlijk vind ik het dan de geur van buiten.

Droogmolen
Het grote voordeel van een droogmolen vind ik dat ze zo klein en compact opgeruimd kunnen worden. En je klapt ze heel erg makkelijk en snel uit. Dat komt omdat een droogmolen open en dicht gaat zoals een paraplu.
Brabantia maakt de was ophangen weer leuk met de Topspinner droogmolen. De Topspinner draait echt top, zelfs als die helemaal volhangt met natte was. Dankzij het slimme paraplu-systeem staan de lijnen altijd strak. Het oogje voor kleerhangers en het stevige ophangoog scoren ook punten.

Wallfix

Deze vind ik echt helemaal leuk en super handig. Gewoon lekker aan je muur. Deze is echt perfect en gaat op mijn wensenlijstje voor het nieuwe huis! Is je tuin te klein voor een gewone droogmolen? Wil je je droogmolen niet laten staan, maar heb je ook geen zin om ermee te sjouwen? Of wil je een droogmolen op je balkon of zelfs binnen? Dan is zo’n WallFix ideaal. De WallFix is een unieke droger voor aan de muur. Klap hem uit en je kunt er een hele lading was aan kwijt. Ook grote stukken, want zijn buitenste lijnen zijn 120 centimeter lang. Is alles droog? Dan klap je de WallFix terug tegen de muur.

Wasmand
En als de was dan helemaal lekker uitgewaaid en droog is, vouw ik het, het  liefst direct vanaf de waslijn op. Ik leg het dan opgevouwen in de wasmand en zo kan ik het snel en makkelijk in de juiste kast opbergen. Scheelt weer tijd!

Wasmanden heb je er in vele soorten en maten. Zelf vind ik een rechthoekige het handigste voor het opvouwen van mijn was. Zo kan ik makkelijk stapeltjes maken, voor wie wat is. Want ik maak meteen stapeltjes, alles van Justin op een stapel, Dylan en Milan en alles wat voor ons is gaat mee naar de zolder. Zo kan ik alles makkelijk en snel opruimen. En als je dan denkt dat het klaar is, beginnen we gewoon weer opnieuw…

Wassen komt er bij jou wel een einde aan?

Hoe droog jij de was het liefst?

wassenDit is ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *