5x eerste keren die je misschien liever vergeet

Klimmen en klauteren

5x eerste keren die je misschien liever vergeet….

Het eerste lachje of eerste woordje van je kind zijn van die dingen die je als ouder nooit zal en wil vergeten. Helaas zijn er ook minder leuke eerste keren. Als ouder zal je je zeker een paar van deze gênante, vieze of angstaanjagende voorvallen herinneren. En ook al zijn dit eerste keren die je graag zo snel mogelijk wilt vergeten, het is ook prettig om te weten dat je niet de enige ouder bent die dit heeft ervaren.

1. De eerste nachtelijke spuitluier

Een paar keer per nacht je bed uit om je kleine te voeden en te verschonen is een dankbare taak, maar oh man, wat is het pittig! Helaas kan het net nog een stapje zwaarder: de nacht waarin je kleine z’n eerste spuitluier heeft zal je je lang blijven heugen. Je baby en omgeving weer schoon krijgen, terwijl die kleine schreeuwende honger heeft; daar word je niet vrolijk van!

2. De eerste keer kwijt in de winkel

Geweldig, die eerste stapjes van je kind! Maar die eerste wankele stapjes veranderen al snel in trefzekere stappen. En dan breekt al gauw het moment aan waarop je kind in een overvolle winkel tussen de schappen verdwijnt en jij met het angstzweet op de rug de hele winkel door rent om je kleine te vinden. Een afschuwelijke eerste keer!

3. De eerste keer gillend op de vloer

Bijdehante peuters kunnen heel schattig zijn; totdat ze in de supermarkt hun zin niet krijgen en zich schreeuwend op de grond laten vallen. Of demonstratief op de grond gaan zitten en niet meer van hun plaats zijn te krijgen. Of gillend wegrennen en niet meer terug willen komen. Of… Nou ja, je begrijpt het wel. Het is hoe dan ook een gênant moment waar je liever niet meer aan herinnerd wordt!

4. De eerste gênante woordjes

De eerste keer ‘mama’ horen is natuurlijk geweldig. En ook de eerste keer ‘papa’ is een feest. Er komt echter een moment waarop je kind je voor het eerst woordjes zegt waar je minder blij mee bent. Zo vroeg mijn oudste ooit binnen gehoorsafstand van de buurman, waarom die buurman zo dik was. Ik heb me daarna een tijdje erg ongemakkelijk gevoeld wanneer we elkaar tegenkwamen…

5. De eerste keer vallen met de fiets

Opgroeien gaat met vallen en opstaan. Helaas blijft het als ouder lastig om te wennen aan dat vallen wanneer het gaat om je eigen kind. Je wilt je kind nu eenmaal geen pijn zien lijden. Ik hoor mezelf de hele dag door dingen roepen als ‘Pas op!’, ‘Kijk uit!’ en ‘Wees voorzichtig!’, terwijl ik eigenlijk helemaal niet wil dat mijn kinderen bange muisjes worden. Toch blijft het lastig; de eerste keer vallen van de fiets, uit de boom of van de trap zijn dingen waar we niet graag aan terugdenken!

Dit gastblog is geschreven door Petra van ikenmama.nl

Petra bedankt voor dit leuke gastartikel!

5x eerste keren die je misschien liever vergeet, welke vergeet jij het liefst?

1 reactie

  1. […] 5 eerste keren die je liever snel weer vergeet… (niet alles wat je kind voor het eerst doet is leuk) […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *