Center Parcs het Heijderbos

Center Parcs

De kinderen zeggen het echt regelmatig tegen mij: “Mama jij hebt echt de leukste baan van de Wereld”.  Nou eerlijk is eerlijk, dat vind ik zelf ook. Zeker als je uitgenodigd wordt om lekker een weekendje naar Center Parcs te komen.

Wij zijn we al jaren enorme Center Parcs fans en hebben we bijna Center Parcs parken in Nederland, België en Frankrijk wel gehad.

​Maar het Heijderbos behoort zeker tot te top drie! Er is zoveel te doen en te beleven op het park. Het weekend is dan ook voorbij gevlogen en we hebben niet eens alles kunnen doen.

​Waarom wij zo graag naar Center Parcs gaan…

Center Parcs
​Wij komen al jaren met veel plezier bij Center Parcs. Ook afgelopen weekend hebben wij onwijs genoten van ons verblijf op het Heijderbos.Het Heijderbos, kan je vinden in Noord-Limburg. Midden in het mooie natuurgebied: Nationaal Park de Maasduinen. En het park zelf ligt heerlijk in het bos, buiten ruik je de heerlijke dennenbomen. Dit geeft meteen een heerlijk en relaxt gevoel.

Huisjes
​De huisjes zijn simpel. Precies zoals de meeste Center Parcs huisjes. De inrichting is simpel en zelfs een beetje saai. Maar dat vind ik zelf niet zo erg, want je bent toch lekker veel buiten. En de bedden liggen heerlijk, we hebben allemaal goed en diep geslapen.

​Fietsen
We hadden fietsen bij het huisje en dit was zeker geen overbodige luxe. We lagen best ver van alles af…. We hadden huisje nummer 946, dit was best een stukje lopen naar het zwembad en de overige activiteiten, maar met de fietsen waren we overal zo.

Jungle Dome
​Wat het Heijderbos zo speciaal maakt is de Jungle Dome. Kinderen en ouders wanen zich in de echte jungle. Echte tropische bloemen, planten en exotische dieren? De tropische Jungle Dome is een uniek stukje tropen, midden in Limburg. Deze Sumatraanse (speel)jungle is volledig overdekt, met een enorme lichtkoepel en 2500 m2 groot.

​Samen met de kids gingen we op avontuur in de Jungle Dome, samen over de wiebelende touwbruggen. En slingerend met de kablebaan van de ene kant naar de andere kant. . Genietend van de klaterende watervallen en de exotische dieren.

​Dit is de Jungle Dome in vogelvlucht, maar over de Jungle Dome valt zoveel meer te vertellen.  Hier hebben wij ook een leuk artikel over geschreven (Jungle Dome)…

Jungle Dome

Aqua Mundo
​De Aqua Mundo is het spectaculaire zwembad van het Heijderbos. Dit is zeker in Nederland de aller leukste Aqua Mundo! De Wildwaterbaan, is bij de jongens favoriet! Wij gaan graag op vakantie of weekendjes weg naar Center Parcs voor de zwembaden (lees: Wildwaterbanen).  De wildwaterbaan, is zo leuk. Al zwemmend kom je steeds bij verschillende obstakels, waar je met een snelheid overheen gaat. Het ligt er aan welke bocht je neemt hoe snel of hard je gaat. Eén ding weet je dan ook zeker als je in deze wildwaterbaan gaat! Blauw plekken en plezier gegarandeerd.

​Vind je de wildwaterbaan, net even iets te veel avontuur? Er is nog veel meer leuks te beleven in de Aqua Mundo. Wat dacht je van lekker ontspannen in één van de whirlpools, of lekker genieten van de massagestoelen of warmte lampen. Wij zijn ook nog op ontdekkingsreis geweest in het Koraalbad. Daar zwemmen allemaal leuke tropische vissen. Deze zitten in een aquarium, die je hier onderwater met een duikbril kan bekijken.

​Milan heeft zich ook prima vermaakt in het Kinder-doe-bad.

Wildwater Rafting
​Er worden ook diverse leuke andere activiteiten georganiseerd. De jongens wilden heel erg graag wildwater rafting doen. Voor 10 euro per persoon konden ze dit een uurtje doen, voor openingstijd van het zwembad. Met een soort wakeboarden gingen ze van de wildwaterbaan. Voor de veiligheid moesten ze een helm op en een zwemvest aan.

​Om 9 uur mochten we mee naar het zwembad, daar kregen ze een zwemvest aan en een helm op. Drie super enthousiaste instructeurs namen de kinderen (18 waren er) met een wakeboard mee het water in. Daar kregen ze een korte instructie en toen was het tijd om lekker van de wildwaterbaan af te racen.

​Justin vond het meteen helemaal leuk en ging er als een speer vandoor. Dylan vond het in het beging nog wel wat spannend (dat heeft hij van zijn moeder, eerst kijken wat je kan verwachten). En na de eerste ronde was hij helemaal enthousiast en ging hij als een tornado over de baan. Hoe wilder hoe beter. De instructeurs stonden op verschillende plaatsen om de kinderen te begeleiden.

​Het uurtje is omgevlogen!!! jammer dat we niet voor beide dagen geboekt hebben…

We hebben ook een leuk artikel geschreven over het Wildwater Rafting

Manege Bergemo
Naast het Heijderbos ligt de manege, waar je allerlei leuke activiteiten kan doen. Vorig jaar waren zijn we ook bij deze manege geweest. Justin, Dylan en Milan wilden dan ook heel erg graag weer terug naar HUN pony’s. Een nieuwe afspraak bij deze leuke manege was snel gemaakt. Ik liet de wensen van de jongens weten en het enige wat we wisten was dat we er zaterdagochtend om 10 uur moesten zijn… Wat we hier precies gedaan hebben? Dat lees je binnenkort in ons artikel over de manege.

Wist je dat je bij Center Parcs ook je eigen pony kan huren? Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Kijk zeker even hier op de website van het Heijderbos.

1 reactie

  1. […] Centerparcs het Heijderbos […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *