De kullaberg het paradijs van Zweden

Kullaberg het paradijs van Zweden

De kullaberg het paradijs van Zweden

De Kullaberg in Zweden is echt het mooiste natuur gebieden die ik ooit gezien heb, en ik heb er veel gezien.In Turkije is er één die ik zeker net zo mooi vind. Deze heeft mooie vogels, watervallen echt prachtig ook dus. Zweden heeft heel veel natuurparken allemaal stuk voor stuk erg mooi, maar de Kullaberg is voor mij echt een paradijs.

Tijdens onze vakantie in Zweden hebben wij dit mooie natuurgebied meerdere keren bezocht. De eerste keer parkeerden we meteen bij de eerste parkeerplaats die we tegen kwamen. Onderweg hadden we lekker broodjes en beleg gekocht bij een supermarkt en hebben daar heerlijk zitten picknicken in het bos. Na de lunch zijn we gaan wandelen en liepen het bos in. We kwam al vrij snel op een smal pad , links had je het bos als uitzicht en rechts had je de zee als uitzicht. Het uitzicht was echt prachtig, vooral aan de zeekant!

De tweede keer zijn we verder doorgereden. Dit is heel anders, meer leven, winkels etc. Beide vond ik erg leuk en mega mooi!

 

        

De Kullaberg is zeer divers, en voor elk wat wils, zo kan je er heerlijk in het bos, of op de rotsen zitten en genieten van de rust en de natuur. Je kan door het bos wandelen, of lopen langs de rotsen.  Er zijn winkeltjes en een restaurantjes waar je kan eten of eten kan ophalen. We hebben een keer daar geluncht, maar we hebben ook een keer zelf broodjes en beleg meegenomen en heerlijk gepicknickt in het bos. En na het eten kan je dan een geweldige wandeling maken. En het uitzicht is steeds ademend mooi!

De eerste keer liepen we door het bos, langs de zee echt het uitzicht is erg mooi. We zijn na een poosje lopen naar beneden gegaan en over de rotsen gelopen. Ik had het gevoel dat ik in een sprookje (peterpan) zat. Die rotsen en de zee, echt een geweldig uitzicht. We zijn wel naar beneden gegaan bij een speciale trap en niet gewoon zomaar. Ik raad je ook aan om dit niet gewoon zo te doen en alleen daar waar het kan.

Je kan ook voor een klein bedrag de vuurtoren beklimmen en van daaruit genieten van het uitzicht. Wij hebben dat zelf niet gedaan, het uitzicht was zo ook al heel erg mooi. Er zijn heel veel verschillende grotten op de Kullaberg aanwezig, deze hebben wij ook niet bezocht. Maar ik wil ze zeker nog wel een keertje gaan bekijken.

De afwisseling maakt de Kullaberg zo mooi en speciaal.

Als je aankomt rijden kan je een gidskopen, dit raad ik je af om te doen. Er staat namelijk niets in qua informatie. De folders en de plattegrond is veel duidelijker en gratis.

Nee ik ben zeker nog niet uitgekeken op de Kullaberg…..

Ben jij wel eens in Zweden geweest?

 

 

Misschien vind je dit artikel ook leuk, rondje Zweden of vakantie tips voor een fijne vakantie in Zweden…..

    

2 reacties

  1. […] De kullaberg het paradijs van Zweden […]

  2. […] De kullaberg het paradijs van Zweden […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *