Knutsellen met de kids…

Knutsellen met de kids…

Mijn kinderen vinden knutselen geweldig, knippen, plakken, vereven, koekjes bakken, kleien, tekenen echt alles vinden ze geweldig. Zelf ben ik niet zo van het knutselen. Ik help ze wel altijd hoor en meestal mogen ze van mij ook lekker kliederen! Ja kliederen, zeker als ze gaan verven of slijm gaan maken. Echt alles zit er dan onder.  De werkjes die ze maken vind ik altijd erg mooi en creatief.

Complimentjes

Kinderen zijn net als wij volwassenen overigens dol op complimentjes. Wow dat heb je knap gedaan, en zie die oogjes dan eens glimmen. Goed gedaan of een ander wel gemeend compliment stimuleert het kind enorm en het motiveert ook nog eens om door te gaan.

Uitgeverij Stam staat bekend om haar beloningsmaterialen.
Van sticker tot lesmethode: het assortiment is waanzinnig breed.
Maar wat zij echt belangrijk vinden, is er voor zorgen dat mensen er ook echt iets mee doen.
Daarom werken zij veel samen met meesters, juffen, pedagogen en ‘gewone’ ouders (wij dus) om
goede informatie te delen en andere ouders, leerkrachten, coaches en therapeuten te helpen
om op een leuke, gevarieerde en bovenal effectieve manier ‘Goed gedaan!’ te zeggen.

Knippen en plakken

De kinderen knutselen vooral veel als het buiten regent, koud is of… Knippen en plakken ze kunnen er echt uren mee bezig zijn. Of het nu stickers plakken is, of papiertjes uitknippen en die dan met een beetje (lees: VEEL) lijm op te plakken.

Kleien

Klei is hier ook altijd een groot succes! Ze maken er echt leuke dingen mee. Vooral in de herfst maken we (ze) leuke herfstbladeren.  Hiervoor gebruiken ze zelfhardendeklei en maken dit dan plat, drukken er een blad in voor de vorm en de nerfjes. Dan met een mesje (kan prima met eentje van plastic) voorzichtig uitsnijden en laten drogen. Als het droog is kan je het mooi verven.

Slijm

Momenteel is het maken van slijm helemaal hot hier.

Of ik alle knutsels bewaar? Nee, dan moet ik echt een extra huis gaan kopen. De mooiste papieren knutsels bewaar ik in een map met de datum erop.

op Stammetjes.nl vind je o.a. ook veel leuke knutsleltips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *