Buitenspelen, zo maak je het leuk in de tuin.

buitenspelen - schommelen - zandbak - speeltuin

Buitenspelen, zo maak je het nog leuker

Kinderen houden van rennen, klimmen, klauteren en willen zich graag lekker uitleven op speeltoestellen. Een klimtoren, schommel(s), glijbaan ook de zandbak valt vaak goed in de smaak bij (jonge) kinderen. Wij hebben in onze tuin altijd een speelhuisje gehad. Hier hebben de kinderen echt veel plezier aan beleefd. Een speeltoestel met schommels wilde ik erg graag in de tuin voor de kinderen. Het is er helaas nooit van gekomen.

In het bos, of in een natuurgebied kunnen kinderen zich ook helemaal lekker uitleven. Buitenspelen (in de natuur) is gezond en super leuk. Samen is het nog leuker.

Wandelen met de kids

Trampoline

Alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en …. die kinderen om zich heen heeft weet dat spelen in de tuin dolle pret betekend voor de kinderen. Hier hoef je niet eens persé een grote tuin voor te hebben. In eigenlijk iedere tuin past wel een speeltoestel. Bij een trampoline denk je al snel aan zo mega ding… Maar wist je dat je ook kleine trampolines hebt waar kinderen veel plezier aan kunnen beleven. Springen op de trampoline, is erg goed voor kinderen. Het is goed voor de motoriek, want ze krijgen een betere lichaamscoördinatie en een goede controle van het evenwicht.

Schommelen

Als kind hadden wij twee schommels in de tuin, echt zo leuk vond ik dat. Uren kon ik mij vermaken op de schommel. Een Houten Schommel is een prachtig en duurzaam speeltoestel voor in de achtertuin. Kinderen houden van het gevoel van gewichtloosheid in de lucht. Je kent het gevoel vast nog wel, kriebels in je buik, je haren wapperend door de wind, je voeten hoog in de lucht en de wind suizend langs je. Dat gevoel van vrijheid dat is wat schommelen zo heerlijk maakt!

Zandbak

De meeste kinderen kunnen zich uren vermaken in de zandbak. Lekker kliederen, graven, scheppen, taartjes bakken of een mooi zandkasteel maken. In de zandbak kan het allemaal niet gek genoeg.. Met een emmer water erbij is het nog veel leuker. De zandbak is een perfecte manier om alle zintuigen te prikkelen en te ontwikkelen.  

Buitenspelen, samen is nog veel leuker! Laat jij ook het kind in je los?

zandbak - spelen in de tuin - buitenspelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *