Vakantie tips voor een fijne vakantie in Zweden

Zweden

Zweden het was echt liefde op het eerste gezicht! Wat een prachtig land. De mooie natuur, de bossen en de meren.

Ga jij naar Zweden op vakantie of heb je plannen om te gaan. Dan kan ik alleen maar zeggen, goede keus! Zoals al gezegd, de natuur is daar onwijs mooi. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de flora en fauna om je heen. Of heerlijk zwemmen of varen op een van de mooie en vele meren.

Zweden is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder de vakantiegangers. En dat is ook niet zo gek, want het is een heel veelzijdig land. Zo is het zeer geschikt om met het hele gezin naar toe op vakantie te gaan. Er zijn heel veel campings, vakantieparken, huisjes etc.. Ze staan allemaal bekend om hun kind vriendelijke karakter.

Maar ook als je opzoek bent naar avontuur ben je in Zweden op de juiste plek. Of je nu alleen, samen of met het hele gezin gaat. Je zou je geen moment vervelen

Wat is handig om zelf mee te nemen?

De boodschappen zijn in Zweden een stukje duurder. En daarom is het handig om zelf een aantal dingen mee te nemen.
Met drie jonge kinderen kookten wij vaak zelf in ons huisje. Als veganist vind ik het ook fijn om er zeker van te zijn dat ik gewoon lekker kan eten.

  • Soep (heerlijk om na het zwemmen een soepje op te warmen).
  • Aardappels, 5 kilo aardapels fijn om dat niet meteen te moeten kopen na een lange reis.
  • Jus, deze jus weet ik zeker dat vegan is.
  • Drinken, zoals thee, koffie en fris
  • Als je alcohol wil drinken, dan is het aan te raden om dit vanuit Nederland mee te nemen. In Zweden is dit erg duur.

Het is fijn om een basis aan boodschappen mee te nemen.

Wat kun je kopen in Zweden?

In Zweden is best wel wat aan vegan te vinden in de supermarkt. Zo heeft Alpro daar bijvoorbeeld een veel groter assortiment.
Ook is het leuk om daar nieuwe dingen te ontdekken.

Uit eten in Zweden? Kies dan voor een lunch

​Uit eten in Zweden hoeft niet duur te zijn. Ze gaan in Zweden overdag uit eten in plaats van ’s avonds. In de meeste restaurants kan je dan ook een daghap krijgen (voor ongeveer 10 a 15 euro). Deze daghap heet in het Zweeds “Dagens rätt”. Dit is een warme maaltijd en meestal inclusief een salade, een drankje en een kopkoffie. De daghap wordt meestal tussen 11.00 en 14.00 geserveerd.

Tanken met je creditcard

​Toen wij twee jaar geleden bij de boot aankwamen stonden we naast een bekende. Hij vertelde me dat hij dat jaar ervoor bij verschillende pompstadions niet kon betalen. Ik dacht nog ja, ja dat zou wel. Maar de meeste pompstations accepteren de pinpassen niet en ook contant is erg lastig bij de meeste pompstations. Een creditcard is dus zeker aan te raden. Gelukkig hadden wij er zelf wel eentje mee, maar mijn ouders niet. Die probeerden steeds eerst met de pinpas of contant maar dat lukte dus niet. Een gouden tips dus.

Elektriciteit in Zweden

Dit is hetzelfde als in Nederland. Bij ons konden we ook gewoon onze eigenstekkers gebruiken. Het schijnt dat dit nog wel eens af kan wijken.

Drinkwater in Zweden

​Ja, in Zweden kun je het water uit de kraan gewoon drinken. Het smaakt erg lekker, fris. je hoeft dus geen flessen water te kopen. Je kunt gewoon je flesje vullen met kraanwater. Alleen water maar saai? Doe er dan een paar schijfjes citroen, komkommer, sinaasappel of gember in. En zo zijn er nog veel meer lekkere variaties te bedenken.

Rondreizen

Rondreizen​ in Zweden is het heel normaal dat je rondreist. Zelf vind ik het sowieso erg leuk om een week op de ene plek te zijn en dan een week op een andere plek. In Zweden is dit dus heel normaal, sterker nog de eerste keer zijn we in twee weken in drie huisjes geweest en hadden we twee overnachtingen op de boot.
​www.rondjezweden.nl is een site met allemaal Nederlandse campingeigenaren.

Zweden

Plan je reis goed

​Ga je met de auto (dus niet vanaf Duitsland met de boot), plan je reis dan goed. Het gaat namelijk een lange reis worden. Neem voldoende water (of ander drinken) en eten mee voor onderweg. Moet je nog een stukje met de veerboot over reserveer je kaarten op tijd. En hoe rekening met vertraging onderweg. Zorg dat je het telefoonnummer en reserveringsnummer bij de hand hebt. Als je echt te laat dreigt te komen, kan je bellen om de boot een uur later te pakken. Wij hadden geluk dat daar nog plaats was en konden dit zo voor ons konden omboeken.

Met de boot vanaf Duitsland

Ga je wel met de boot vanaf Duitsland naar Zweden. Dan is het ook slim om je reis goed te plannen. Eten aan boord is vaak erg duur en valt vaak ook nog eens tegen. Het is is lauw, niet op smaak en veganistisch is het meestal ook niet.

Wij nemen vaak zelf lekkers mee voor aan boord. Je kunt dan op het dek aan een van tafels met elkaar zitten om het op te eten. De ene keer zijn het stokbroodjes met lekkere smeersels, de andere keer een lekker pastasalade of een andere salade.

Dit is ook leuk om te lezen:

2 reacties

  1. […] Wil jij op vakantie naar Zweden? Dan is dit artikel zeker het lezen waard: Handige tips voor een fijne vakantie in Zweden […]

  2. […] Misschien vind je dit artikel ook leuk, rondje Zweden of vakantie tips voor een fijne vakantie in Zweden….. […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *