Goedenachtrust met verduisterende gordijnen

Goedenachtrust met verduisterende gordijnen

Slaap jij in de winter ook altijd veel dieper en langer dan in de zomer? Dat komt omdat het buiten al vroeg donker is. En in de ochtend duurt het veel langer voordat het licht wordt. Dat maakt het opstaan in de winter ook een stuk moeilijker en lastiger. Tijdens onze laatste vakantie had ons hotel verduisterende gordijnen. Daardoor sliepen wij veel dieper en veel langer. Oké eerlijk is eerlijk we sliepen ook beter omdat we overdag veel buiten waren en erg actief waren. De verduisterende gordijnen vielen mij meteen positief op. Eén ding wist ik zeker, verduisterende gordijnen wil ik thuis ook!

Donker maken met rolgordijn

Verduisterende gordijnen dragen bij aan een betere nachtrust. Gordijnen bepalen voor een groot deel de sfeer in huis. De verduisterende gordijnen in ons hotel waren niet mooi, lelijke plastic grijze gordijnen. Er zaten nog wel mooie gordijnen voor, maar je zag de grijze overdag wel. Gelukkig zijn er ook mooiere alternatieven.  Zo kan je het Donker maken met rolgordijnen. De rolgordijnen zorgen ervoor dat je ’s ochtends langer kan door slapen, omdat het daglicht tegen gehouden worden. Ook in de winter of nacht hebben verduisterende gordijnen ook een belangrijke functie. Ze houden ook het licht van de stad, zoals lantarenpalen, tuinverlichting etc. tegen. Bij een goede speciaal zaak kan je kiezen uit verschillende soorten verduisterende rolgordijnen bijvoorbeeld. En ze zijn er voor alle soorten ramen.

Ook voor de kinderen is dit ideaal, vooral in de zomer. Ze vinden het vaak lastig om te gaan slapen als het buiten nog erg licht is. Door het dan op een makkelijke manier wat donkerder te maken, vallen ze snel en prettig in slaap. Ook slapen ze dan iets langer uit en zo heb jezelf ook een betere nachtrusten en een fijne start van je dag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *