Nationaal Park Drents-Friese Wold

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt in Appelscha. In dit bos zijn we één keer geweest. Deze is voor ons een dik uur rijden. Het is een erg leuk bos, met verschillende routes.

Samen met Dylan en Milan ben ik naar dit bos geweest. Er is bij de ingang van het buitencentrum een blotevoetenpad. Hier kan je met je blotevoeten door de modder, steentjes, gras etc. Voor 2 euro kan je je schoenen en sokken in bewaring geven bij het buitencentrum. Je krijgt dan een sleutel mee om de deur van het blotevoetenpad te openen en voor het kraantje aan het einde van het pad. Je moet zelf wel even een handdoek meenemen. Het pad is niet geschikt voor kinderwagens en mensen die slecht ter been zijn. En honden zijn ook niet toegestaan. In de rest van het bos wel. Wij hebben het blotevoetenpad (nog) niet gedaan, maar het is ongetwijfeld erg leuk voor de kids!

Routes
Bij het buitencentrum van het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een ruime parkeerplaats en vanaf daar kan je verschillende routes volgen. Wij hebben gekozen voor de familie route. Deze is erg leuk, onderweg is er van alles te bekijken voor de kinderen.

Welke boom ben jij?
Onderweg kwamen we een halve cirkel tegen waar allemaal paaltjes stonden met bomen namen. Daar moest je dan je geboorte dag opzoeken. De jongens hadden hun boom al snel gevonden. Ik ben bijvoorbeeld een Linde en dat staat voor een creatieve dromer, ik denk dat dat wel redelijk klopt.

Zo kom je allerlei opdrachten tegen en speeltoestellen. Zo kun je op diverse manieren het slootje over, met een balk als brug of over de loopbrug van touwen. Maar als dit niets voor je is, kan je er ook even om heen lopen. Een leuke uitdagende route. We hebben veel plezier beleeft in dit bos, en genoten van de frisse boslucht. Halverwege de familie route is een huisje waar je naar het toilet kan.

Hier was het vooral rennen en nog eens rennen om de energie kwijt te raken. Er waren weinig of eigenlijk geen bomen om in te klimmen. Wel een speeltuin en boomstammen om op te klimmen.

Tijdens de vakanties worden hier allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Toen wij er waren was er een kabouter route. Dit was echt schattig, de kinderen droegen puntmutsen en in het bos waren allemaal kleine kaboutertjes neergezet. We kwamen er een paar tegen op onze route.

Maar ook andere activiteiten voor kinderen. Wil je meer weten kijk dan zeker even op de website van het Nationaal Drents-Friese Wold.

We gaan hier zeker nog weer heen. Ook in de omgeving is de natuur mooi en zijn er verschillende speeltuinen en andere bossen.

En als het mooi weer is gaan wij zeker met de voetjes bloot! En dat gaan we zeker weer met jullie delen…

 

Zijn jullie wel in Het Nationaal Park Drents-Friese Wold geweest?  Welk bos is jullie favoriet?

1 reactie

  1. […] Het Nationaal Park Drents-Friesewold […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *