Op vakantie in Denemarken met kids

Denemarken

Op vakantie in Denemarken met kids

Inmiddels zijn wij nu drie keer met de boys in Denemarken geweest en nog nooit in Legoland… De eerste keer was Justin nog te klein en de tweede keer zaten we helemaal boven in Denemarken (te ver van Legoland dus). En helaas was Legoland in de voorjaarsvakantie nog niet open. Gelukkig heeft Denemarken meer te bieden dan alleen Legoland. Denemarken is dé strandbestemming in Noord-Europa. Het stand en de duinen zijn er heerlijk. Je kan er uren wandelen door de duinen of langs het strand.
Blåvand
De laatste keer waren wij in Blåvand, dit is echt de mooiste gebied waar ik geweest ben in Denemarken. Verschillende mogelijkheden om naar het strand te gaan en door de duinen te wandelen. In Denemarken staan de meeste huisjes midden in de natuur. Ons huisje ook, we konden zo vanuit ons huisje het bos in lopen. In Blåvand is ook het (grootste) militaire oefenterrein van Europa, midden in de bossen en duinen. Het centrum van Blåvand is erg gezellig ook in de koude winter.
                                          
Militair oefenterrein
De bossen en duinen lenen zich natuurlijk perfect voor de militairen om te oefenen. Je kan het gebied gewoon betreden zolang de hekken, poorten open zijn. Hier staan allemaal oefen huizen, je ziet de tanks.Dit s allemaal heel duidelijk en goed aangegeven.  De jongens vonden dit natuurlijk geweldig en keken hun ogen uit.
Bunkers
De vorige keer toen we boven in Denemarken waren was er een gebied met bunkers in de duinen. Hier bij Blåvand zijn ook een aantal bunkers in de duinen te vinden. Ook is hier een heel museum bij één van de bunkers.
 
Strand en Duinen
Dit gebied vond ik zo mooi, door de mooie duinen, hier kan je heerlijk wandelen. De jongens vonden het ook erg leuk, lekker rennen en klimmen over de duinen. Het strand was wel wat koud (-4), maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben heerlijke strandwandelingen gemaakt en de mooiste schelpen gezocht. Denemarken is dan ook niet voor niets dé strandbestemming in Noord-Europa.
Vakantiepark
Mijn man ging vroeger met zijn ouders regelmatig richting Denemarken. Zelf was ik er nog nooit geweest. Wij gingen meestal naar een vakantiepark. De eerste keer hadden wij een huisje geboekt. Ik ging er eigenlijk vanuit dat dit op een vakantiepark was.  Het waren allemaal huisjes in dit gebied, maar geen supermarkt, receptie, zwembad etc. erbij. Hier moest ik wel even aan wennen. De tweede keer wilde ik dan toch graag naar een vakantiepark. Dit was een prachtig park, met een leuk simpel binnenbad en vlakbij de zee en een mooi natuurgebied.
Vakantiehuisje
De huisjes in Denemarken zijn allemaal van hout en hebben bijna altijd een sauna en bubbelbad. De huisjes zijn meestal een stuk groter dan de huisjes in de meeste andere landen. Wij zaten dit keer in een elf persoons huisje. Dit huis was echt perfect voor ons. Zo had deze een biljarttafel, dartbord, voetbaltafel, airhockey en uiteraard een bubbelbad en heerlijke sauna… En ik vind een apart huisje inmiddels nog leuker dan een vakantiepark.
                                         
Duur
Denemarken is toch een heel duur vakantieland? Ja, de Prijzen in de winkels in Denemarken liggen wel een stukje hoger dan in Nederland. Wat wij zelf vaak doen ook als we naar Zweden gaan. Is zelf al veel boodschappen meenemen, lekker Hollands!
De huisjes zijn in de voorjaarsvakantie en meivakantie goed betaalbaar (een stuk goedkoper), omdat er in Denemarken dan geen vakantie is.
Handig om te weten:
-Als je een huisje huurt in Denemarken is het gebruikelijk dat dit zonder het gebruik van energie en water is. Dit bedrag moet je achteraf bij het inleveren van je sleutel betalen.
-Tijdens de voorjaarsvakantie zijn veel parken (dierentuinen, pretparken) nog gesloten.
-Je kan hier heerlijk wandelen in de natuur (bos, strand, duinen)
-Je niet kan betalen met de Euro
Ondanks dat het megakoud was en er nog maar weinig open was, hadden wij een perfecte vakantie. We hebben veel gelopen, door het bos, de duinen, en over het strand. En wij hadden een leuke speelkamer! Een super relaxte vakantie dus.
Vakantie naar Denemarken boeken:
Wil jij een vakantie naar Denemarken boeken kan je dit snel en handig doen bij Dansk.nl. Zij zijn echt de Denemarken specalist.
Meer vakanties…
Wij hebben ook een rondje Zweden gedaan
Weet jij al waar je heen gaat deze zomer?

4 reacties

 1. SIGRID zegt:

  Wat goed om te weten, wij willen in de meivakantie richting Denemarken.

 2. Angela Fabers zegt:

  Wij zijn er ook in de voorjaarsvakantie geweest. Inderdaad heel erg koud! Maar ook wij hebben genoten van de prachtige natuur. En de huisjes zijn in de voorjaarsvakantie heel betaalbaar.

 3. Margriet kip zegt:

  Wat gaaf wij zijn in de voorjaarsvakantie ook in Denemarken geweest. Was inderdaad erugg koud. Wij hebben ook onwijs genoten van de prachtige natuur en heerlijke wandelingen gemaakt.

 4. agnes haverman zegt:

  Denenmarken heeft inderdaad mooie natuur. Maar ga zelf ook graag naar de zon (spanje, kroatie ofzo).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *