Met de auto en de kids op vakantie? zo houdt je de boel gezellig in de auto!

Met de auto en de kids op vakantie? zo houdt je de boel gezellig in de auto!

Wij gaan bijna ieder jaar wel met de auto op vakantie en geloof mij wij hebben echt geen kleine auto. Integendeel, wij hebben een hele grote auto (een zeven zitter). Zo hebben we met ons vijfjes lekker de ruimte in de auto. Dat is wel zo fijn als je een hele dag moet reizen. Het ene jaar rijden we naar Zweden, het andere jaar naar Denemarken, Duitsland, Kroatië of… Vooral naar Zweden neem ik altijd veel eten en drinken mee voor de hele vakantie. In Zweden liggen de prijzen een stukje hoger en als vegan, vind ik het wel fijn om te weten dat ik goed kan eten tijdens de vakantie. De auto zit dan zeker op de heenreis altijd goed vol. Een dakdragen zou dan geen overbodige luxe zijn…

Dakdrager

Superhandig natuurlijk dat je met je eigen auto gaat, maar al die spullen moet je wel ergens kwijt kunnen. Dan is een grote dakkoffer ideaal, want die biedt je de mogelijkheid om heel wat extra bagage mee te nemen. Het is wel belangrijk dat je de juiste dakdrager kiest. Niet iedere dakdragen kan zomaar op iedere auto. Je moet wel rekeninghouden met het gewicht wat je auto maximaal extra kan dragen. Ook rijd het anders met een dakdrager bovenop je auto.

Dakbelasting van je auto

De dakkoffer zelf weegt ook mee in het maximale gewicht. De meeste dakkoffers wegen meer dan 15 kg een enkele dakkoffer heeft minder gewicht. Wat de maximale dakbelasting is van jouw auto kan je terug vinden in het specificatieboekje van de auto. Hou dus rekening met het gewicht van de dakdragen bij het berekenen van het totaal gewicht. Als je de maximale dakbelasting overschrijd kun je daar een flinke boete voor krijgen. Wist jij dat dit wettelijk verboden is? En dit kan zelfs wel eens gevolgen hebben voor je verzekering, bij het krijgen van een ongeluk.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *