5 tips om mieren diervriendelijk je huis uit te jagen…

Mieren

Mieren

Elk jaar zodra het weer een beetje warmer wordt buiten, hebben wij mieren in en om huis. De mieren lopen dan echt overal door het huis. Ik vind ze op de vloer al niet fris, laat staan op mijn aanrecht. Natuurlijk kan je mierenlokdoosjes neerzetten. De mieren lopen door het lokdoosje en nemen het gif mee naar hun nestje. Daar krijgen vervolgens alle mieren een hartaanval, snel en effectief dus. Maar dit is niet wat wij willen toch? Daarom heb ik een aantal diervriendelijke manieren om de mieren naar een ander onderkomen te jagen.

 

Azijn

insecten en andere kruipende dieren zijn niet dol op de geur van azijn. Hiermee jaag je niet alleen de mieren uit je huis, maar ook spinnen, vlooien etc… Doe een scheut azijn door je dweil water en geen dier die nog over jouw vloer wil lopen. Hetzelfde doe ik voor de ramen, mijn ramen worden er mooier van en vliegen, muggen en andere beestjes willen niet op mijn ramen zitten. En mijn huis stinkt niet naar azijn!!

 

Een muntje

Mieren houden niet zo van koper, ze lopen er absoluut niet overheen. Je kan dus wat koperen euromuntjes neerleggen of een koperdraadje spannen. Zo blijven de mieren buiten de deur.

 

Krijtje (of talkpoeder)

In krijt en talk poeder zit een bepaalde stof waar mieren niet zo blij van worden en dus wegblijven. Zet dus een dikke krijt streep voor je deur of waardoor ze naar binnenkomen. Talkpoeder kan ook, maar moet na een regenbui wel even weggehaald worden! En beide na een regenbui weer even herhalen.

Kruiden

Er zijn verschillende kruiden waar mieren een hekel aan hebben. Kaneel, nootmuskaat, peper, munt, lavendel, basilicum, salie, en kruidnagel. Je kan deze kruiden voor de ingang leggen zodat ze gaan verhuizen.

Planten

Ook van bepaalde planten worden mieren niet echt blij. Zet deze planten in je tuin, op je balkon, in je huis of…  waar je ook maar last hebt van mieren. Zo hebben ze een hekel aan de geur van  goudsbloemen, afrikaantjes, lavendel, boerenwormkruid of bieslook.

Nu hebben we het gehad over het bestrijden van de mieren, maar hoe voorkom je dan dat ze überhaupt in je huis komen?

Hou je huis schoon!

Waar komen mieren dan op af? Daar is maar 1 antwoord op, ze komen af op eten!! De mieren (de werksters) zijn de hele dag opzoek naar eten. Zodra mieren eten gevonden hebben laten ze een geur achter, zo kunnen de andere mieren de weg naar het eten ook vinden.  Je kan de geur met azijn weer verwijderen.  Door dus te dweilen of poetsen met azijn water, wis je de geur van de mieren weer uit.

 

Zorg dus dat je, je huis goed schoon houd! Maak na het koken en eten meteen alles schoon, zorg dat de prullenbak regelmatig geleegd wordt.

Mieren hebben erge dorst!

Mieren zijn dol op drinken, water en zoete drankjes. Door het harde werken krijgen ze veel dorst.

Zorg dat je mieren buiten de deur houd, want ze kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid.

2 reacties

  1. […] 5 tips voor het natuurlijk verjagen van mieren… […]

  2. Chiara zegt:

    Heel goed dat de manieren diervriendelijk zijn! Dank je wel 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *