Sesamstraat Live

sesamstraat live - theater - sesamstraat

Stilzitten is verboden bij Sesamstraat Live

Sesamstraat is jarig! Deze maand bestaat het meest geliefde kinderprogramma alweer 50 jaar. En dat vieren ze met een grote theatershow waar onze favoriete vriendjes met ons komen zingen en dansen. Wij mochten erbij zijn en ik kan alvast verklappen: Het was 1 groot feest!

Sesamstraat in Hilversum

Afgelopen zondag mocht ik voor Kidzblogger.nl naar de voorstelling van Sesamstraat Live. Al onze favoriete helden op het podium, daar wilde we natuurlijk bij zijn! Dus vertrok ik ’s ochtends al vroeg met mijn kleuter Eli richting Hilversum met de trein.

Eenmaal bij Theater Gooiland aangekomen werden we vriendelijk onthaald en kreeg Eli een mooie Elmo pet. We waren wel erg vroeg, maar in de foyer stonden etagères met koekjes en er lagen kleurplaten om te kleuren, dus wij hebben ons tijdens het wachten geen minuut verveeld.

Toen was het tijd om richting de zaal te gaan. Toen de lichten uitgingen hoorden we om ons heen kinderen al nerveus en enthousiast praten en lachen. De show kon beginnen.

Het verhaal

Waar gaat Sesamstraat Live eigenlijk over? De show gaat over Sophie, die door haar moeder naar zolder gestuurd is om de laatste dingen in te pakken. Ze gaan namelijk verhuizen. Dat vindt Sophie best wel spannend en ook wel een beetje jammer. Want juist op die zolder kon ze met een beetje fantasie de mooiste avonturen beleven.

Het inpakken gaat niet zo snel, want terwijl ze bezig is met koffers en dozen sjouwen komen de favoriete Sesamstraat vriendjes een voor een bij haar op bezoek. Zo spelen Bert & Ernie een spelletje “Letter of een cijfer” met haar, komt Elmo een quiz doen, komen Tommie en Pino langs om mee te zingen en te dansen en brengt ook Koekiemonster een bezoekje aan de zolder van Sophie.

Bij het horen van die gezellige deuntjes kan onze kleuter maar moeilijk stilzitten. Dat hoeft gelukkig ook niet, want vanaf het podium worden de kinderen continu enthousiast gemaakt om mee te dansen of om mee te raden met de spelletjes. Stilzitten is dus eigenlijk een beetje verboden.

Je snapt vast wel: Onze kleuter heeft genoten. En ik ook, want wie heeft er nu geen warme herinneringen aan Sesamstraat?

Sesamstraat Live Theaters

Sesamstraat Live is nog tot zeker mei 2020 in theaters door het hele land te bewonderen. Op de website kun je precies zien waar de Sesamstraat Live shows nog te bewonderen zijn.

Sesamstraat Live is geschikt vanaf hele jonge leeftijd. Kinderen vanaf 2 jaar zijn al welkom om met de Sesamstraat vriendjes te zingen en te dansen. In de meeste theaters zijn stoelverhogers aanwezig, dus hoeven zelfs de allerkleinsten niets te missen van wat er zich allemaal op het podium afspeelt.

Deze leuke en leerzame voorstelling is echt een uitje voor de hele familie. Ga jij naar ze toe?

Mirjam is samen met Eli voor Kidzblogger.nl naar Sesamstraat live geweest. Mirjam heeft zelf ook een hele leuke blog: Een goed verhaal

Ook leuk om te lezen:

Is bij jou de wasmand ook zo weer vol? Tandenpoetsen met je kind … Zo pak je dat aan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *