Buitenspelen

Buitenspelen

Buitenspeeldag

Afgelopen woensdag was het nationale buitenspeeldag.  Buitenspeeldag wordt sinds 1994 in Nederland gehouden. In vele steden worden dan straten afgesloten of zelfs woonwijk helemaal autovrij gemaakt. Zo kunnen kinderen de hele dag naar hartenlust buitenspelen.  Nationale buitenspeeldag is altijd de tweede woensdag van juni.

Buitenspelen

Hier spelen de kinderen veel buiten, soms gewoon in onze straat.. Maar meestal gaan ze naar het grote speelveld, vlakbij ons huis. Vooral Milan is een echt buitenspeel kind. Tegenwoordig heeft hij het voetballen ontdekt en gaat hij vaak meedoen met voetbal. Maar ook klimmen en klauteren in de speeltuin vind hij helemaal te gek. Ik vind het dan ook zo leuk dat hij zoveel vriendjes heeft, echt iedereen kent Milan wel.

Fietsen

Ook al fietsen wij bijna elke dag naar school. Fietsen blijft populair bij de kinderen. Vooral de oudste twee, die mogen dan ook al een stuk verder dan Milan. Die gaan echt overal op hun fiets heen, naar voetbal om daar met vriendjes te gaan voetballen (duh), of naar vriendjes die net even iets verder wonen, of….

Loopfiets

De loopfiets is hier ook populair.  Voor Dylan heb ik een loopfiets gekocht toen hij 2 jaar was. Echt perfect, want zo leerde hij al meteen evenwicht houden en zo werd fietsen een eitje. Maar ook toen hij kon fietsen werd de loopfiets nog regelmatig gebruikt. En daarna was die voor Milan, die speelt er nu ook al jaren met heel veel plezier mee.

Step/autoped

De step wordt nu ook weer helemaal populair. Zelf had ik vroeger een autoped, wat heb ik hier veel meegespeeld. De boys spelen wel eens met een step van een vriendje maar hebben er zelf nog nooit om gevraagd. Vooral de meiden uit de buurt zie ik vaak op hun steps voorbij steppen.

Milan is eigenlijk altijd wel buiten te vinden en het weer maakt hem helemaal niets uit. Zijn broers vinden de computer ook wel er leuk.  Ze voetballen wel veel buiten en ze hebben ook twee keer per week voetbaltraining en dan op zaterdag een wedstrijd. Buitenspelen;  Lekker spelen, bewegen en frisse buitenlucht vind ik wel heel erg belangrijk.

Spellen jouw kinderen ook graag buiten of alleen met buitenspeeldag?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *