Sylvanian Families, wij stellen jullie graag even voor

Sylvanian Families

Sylvanian Families ken jij ze al of misschien ken je ze nog?

Het is alweer een half jaar gelden dat ik ze voor het eerst weer tegen kwam. Je weer, ik speelde vroeger zelf heel veel met deze leuke familie. Samen met twee andere bloggers (Linda en Miriam) op een beurs. Ik herkende ze natuurlijk meteen, en wat zo leuk was dat de meeste dieren die ik zelf had er ook nog gewoon waren. Jaren heb ik ze niet meer gezien, maar ze zijn er gelukkig weer. En nog net zo leuk als vroeger!

Ga je mee, dan stel ik de Sylvanian Familie aan jullie voor.

Wie is de Sylvanian Familie?
Zoals je al kon lezen heb ik er vroeger zelf een paar jaar met veel plezier meegespeeld. Sylvanian Families bestaat sinds 1985 en is erg geliefd bij veel mensen over de hele wereld. Het is nostalgisch speelgoed dat mensen uit verschillende leeftijdsgroepen aanspreekt. Het speelgoed is gebaseerd op drie concepten: natuur, familie en liefde. Kinderen kunnen hun verbeeldingskracht ontdekken en ze leren om te delen en voor anderen te zorgen. Sylvanian Families helpt kinderen om sociale vaardigheden te leren. Alle families wonen in Sylvanian Village waar iedereen volop geniet van de natuur.

De families
De sylvanian Families bestaan uit diverse families, het zijn allemaal dieren. Elke familie bestaat uit meerdere gezinsleden. Zoals papa, mama, broertje en zusje, maar er zijn ook nog opa’s en oma’s en je kan de familie uitbreiden met baby’s.  Zo heb je familie: walnoot eekhoorn,  poedel, witte muis, zijde kat, hamster, beer, aap en nog veel meer leuke families. Je kan de families als combinatie kopen, maar je kan ze ook in losse sets kopen. De poppetjes van plastic en wat ik zelf erg leuk vind is dat al deze poppetjes hand gemaakt zijn en voorzien zijn van een fluwelen laagje, waardoor ze zo lekker zacht aanvoelen. Natuurlijk wilde ik dan meteen weten of dit fair is en het antwoord is ja, de volwassen mensen die in de fabriek werken krijgen fair betaald en hebben normale werktijden. Dat is voor mij erg belangrijk . Wat de diertjes zo leuk maakt is dat ze bewegende ledematen hebben. Bij mij kraakte de arm van mevrouw beer altijd, haha net echt. Ook het hoofdje van de diertjes kan je helemaal rond draaien. De kleertjes van de dieren zit met klittenband vast en kunnen uitgetrokken worden. Zelf wisselde ik de kleertjes van de diertjes onderling graag.

Sylvanian familie

 

Het startershuisje
Milan mocht o.a het startershuisje uitproberen. Ik had al verwacht dat Milan het huisje erg leuk zou vinden en gelukkig viel het huisje meteen in de smaak. Bij het huisje zit Konijntje Luna. Wat het huisje zo leuk maakt is dat je het op verschillende manieren kan indelen. Zo had Milan meteen al ontdekt dat de bovenverdieping eruit kan en deze kan je dan weer aan de beneden verdieping vast maken en ze het huis groter maken, maar je kan hem ook omdraaien, dan heb je een grasveld. Het huisje bied veel uitdaging. Milan speelt er graag mee en zijn vriendjes ook. Niet alleen Luna zit standaard bij het starters huisje, maar ook een bedje met een bijpassend matras en dekentje, een tafel met twee stoeltjes en een bankje, een keukentje met een pan, omelet, bordje en een vork. Zelf ben ik altijd een beetje huiverig voor deze losse onderdelen, want voor je het weet vind je het overal weer. Ik heb met Milan dan ook afgesproken dat alles in het huisje blijft en anders in een bakje wat we speciaal daarvoor gemaakt hebben. Door deze inrichting kan je meteen al spelen met het huisje

Uitbreiden
Je hoeft dus niet meteen uit te breiden. Wij hadden de familie walnoot eekhoorn er nog bij en dat maakt het wel meteen heel erg leuk. Zo heb je meteen al een familie om mee te spelen. En wat leuk is, Luna mag gewoon bij de familie walnoot eekhoorn wonen.

Startershuisje

 

Wat ik zelf wel erg leuk vind, is dat er heel veel verschillende manieren van uitbreiden mogelijk zijn. Zo kan je er verschillende winkeltjes (banketbakker, sapbar, fruitkar, snoepwinkel, supermarkt etc.) bij kopen.  Maar je kan ook kiezen voor een beroep, zoals tandarts of dokter. En dan ben je er nog niet, want dan is er nog Milan’s favoriet… Familie uitjes, zoals een boomhut, gehiem eiland, schatzoekersschip en deze staat heel erg hoog op Milan’s verlanglijstje: De VUURTOREN!

Familie Walnoot Eekhoorn
Milan kreeg bij zijn starters huis de familie walnoot eekhoorn en een mooie auto. De Familie Walnoot Eekhoorn bestaat uit een vader, moeder, dochter en zoon. Gerrit houdt van timmerwerk en hij is er ook erg goed in! Hij verzint altijd nieuwe dingen om te maken voor de andere Sylvanians. Hij maakt allerlei verrassende spullen die niemand ooit eerder heeft gezien. Alleen zijn familie weet dat hij ook veel mislukte projecten heeft – deze houdt hij verborgen in zijn bergruimte! Geertruida vindt het heerlijk om met de andere Sylvanians te praten. Je hoort haar schaterlach heel vaak en ze heeft altijd vrienden om zich heen. Ze is erg trots op haar volle staart met haar glanzende vacht. Ze borstelt zich iedere avond voordat ze gaan slapen. Tim zit vol energie en klimt graag in bomen. Toen de ballon van zijn kleine broertje Lucas vast zat in een hoge boom, klom Tim binnen een mum van tijd in de boom om de ballon terug te halen. Hij zegt dat hij in elke boom in Sylvanian Village is geklommen, maar niemand weet of dat waar is. Isabelle houdt van gele dingen. Haar kamer is versierd met gele spullen die ze heeft verzameld, van gele bloemen tot gele strikjes. Het favoriete voorwerp uit haar collectie is haar gele fotoalbum dat vol staat met waardevolle herinneringen. Het enige gele waar ze niet van houdt zijn citroenen – die vindt ze veel te zuur!

En uiteraard kan je eindeloos variëren en uitbreiden met de families.

Wat vond Milan ervan?
Milan was meteen geïnteresseerd toen wij de doos uitpakten. We hadden van te voren samen al op de website van Sylvanian Families gekeken en door de catalogus gebladerd. Wat super leuk is, is dat hij de familie Walnoot Eekhoorn zelf ook een leuke familie vond. Hij was dan ook erg blij om deze familie aan te treffen, ook de auto werd meteen enthousiast ontvangen. De familie Walnoot Eekhoorn mocht meteen mee in de auto, niet alleen reden ze het hele huis rond. Nee ze mochten ook meteen meerijden naar de speeltuin. En daar waren Milan zijn vriendjes die meteen geïnteresseerd waren in wat Milan nu weer voor leuks meegenomen had. Binnen vijf minuten zaten ze met vier kinderen om het startershuisje, de auto en de familie Walnoot Eekhoorn en niet te vergeten Luna heen.

Eigen fantasie
Kinderen zijn creatief en ze hadden meteen een hele leuke fantasie wereld samen gecreëerd. Ik vond het leuk om te zien hoe ze met z’n vieren aan het spelen waren. Na het eten wilde Milan alles graag mee naar zijn slaapkamer om er nog even mee te spelen. Hij heeft er zeker nog een uur meegespeeld, er kwamen vrolijke geluidjes en liedjes vanuit zijn kamer.

Milan vind het echt heel erg leuk en speelt er graag mee.

Handig om te weten
Zoals je al eerder hebt kunnen lezen bestaan deze leuke famile is al eventjes. De Sylvanian Families bestaan al sinds 1985. Het is een unieke en schattige collectie van dieren die leven, werken en plezier maken in het idyllische Sylvanian Village. Het begon in Japan en wordt nu wereldwijd in meer dan 55 landen verkocht.

Sylvanian Families kan je in de speelgoedwinkel. Wat ik zelf erg leuk vind soms worden er ook speciale events georganiseerd met activiteiten of waarbij de karakters (Luna) levensgroot langskomen en je met ze op de foto kan. Meer informatie vind je op de website hier kan je spelletjes doen en filmpjes kijken en  kleurplaten downloaden. Ze hebben ook een actieve facebookpagina.

Kende jij de Sylvanian Families al?

 

Sylvanian Families

Article Categories:
Home

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don't Miss! random posts ..