Autostoeltjes, je kind veilig en confortabel vervoeren….

Autostoel

Autostoeltjes, je kind veilig en confortabel vervoeren….

Je kindje wil je niet alleen veilig vervoeren, maar ook zo comfortabel mogelijk. Goede autostoeltjes voldoen dus niet alleen aan de laatste veiligheidseisen, maar moeten ook nog eens lekker zitten. Zo kunnen de oogjes heerlijk dichtvalen na een lekker dagjes weg te zijn geweest. welke autostoel past bij welke leeftijd?

Maxicosi

De maxicosi is geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot ongeveer 12 maanden of 75 cm lengte. Het hoofdje van het kindje mag namelijk niet boven de maxicosi uitkomen. Voor een pasgeboren baby is recht en plat liggen het allerbeste, daarom wordt het afgeraden om een baby langer dan 1,5 uur in de maxicosi te hebben. Een keer een langer autorit kan best, maar ga je lang shoppen kies dan voor de kinderwagenbak.

Zodra het hoofdje van de baby (het kindje) boven de maxicosi uitkomt is de maxicosi niet meer veilig. Bij een botsing is het hoofdje (nekje) niet meer goed ondersteund.

Autostoel groep 1

Na het eerste jaar is je kindje klaar voor een autostoeltje groep 1. Wissel zodra het hoofdje boven het baby autostoeltje (maxicosi) uitsteekt. Deze peuter autostoel is geschikt voor 60 tot 105 cm lengte of vanaf ongeveer 9 maanden tot 4 jaar.

Autostoel groep 2 /3

Deze autozitjes groeien mee van 3 tot 12 jaar.Tot 12 jaar?, ja tot 12 jaar kinderen tot een lengte van 125 cm moeten verplicht in een autostoel met rugleuning of op een stoelverhoger. Zo kunnen ze tenminste ook lekker naar buiten kijken… Wat ik zelf met 3 kids erg prettig vind, is dat ze wel al eerder voorin mogen met een stoelverhoger.

Wat is Isofix en i-Size?

Isofix staat voor een standaard bevestigingssysteem van de kinderautostoel. Auto’s vanaf 2006 hebben Isofix-punten, waar een Isofix-autostoel eenvoudig in klikt.
De i-Size aanduiding staat voor de nieuwste indeling van autostoeltjes. Niet meer op gewicht, maar op lengte. Ook hebben i-Size stoeltjes meer bescherming voor zijwaartse botsingen. Een snelle lengtecheck? Neem de kledingmaat van je kind!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *