Babyshower, kraamfeestje…

babyshower

Babyshower

Een babyshower is pas de laatste jaren echt populair in Nederland. Zelf heb ik voor mijn zwangerschappen geen babyshower gehad. Ja, ik zou het wel heel erg leuk gevonden hebben.

Traditie

De echte traditie is dat er alleen bij de eerste baby een babyshower georganiseerd wordt voor de toekomstige moeder. Er worden dan alleen maar vrouwen uitgenodigd voor het feestje. De babyshower is een verrassing voor de aanstaande moeder, het wordt dan ook georganiseerd door familie of vriendinnen. Het doel van de babyshower is dan om ervaringen en kennis te delen met de aanstaande moeder. Meestal wordt het tussen de 30 en 35 weken gevierd.

In Nederland is de babyshower de laatste jaren steeds populairder. Wat ik zelf zo leuk vind, is dat het in Nederland bij alle zwangerschappen gevierd wordt. Of het nu je eerste, tweede, derde of,.. Zwangerschap, ze worden gevierd met een leuke babyshower.  Want juist bij een tweede of derde zwangerschap geven we minder aandacht aan de zwangerschap.

Hoe organiseer ik het dan?

Als vriendin of familie weet je het beste wat de aanstaande mama leuk vindt en wie haar vriendinnen zijn, die hier echt bij aanwezig moeten zijn. Het leukste is, organiseer de babyshower samen. Vraag iedereen om iets lekkers te maken voor de hapjes tafel. Voor de hapjes is wel handig dat er precies duidelijk is wie wat maakt. Zo weet je precies welke hapjes er komen en dat er niet te veel, maar ook zeker niet te weinig is. Babyshower versiering, hoort er natuurlijk ook bij. Als je weet waar de babyshower gehouden gaat worden, is het natuurlijk leuk om deze ruimte te versieren met slingers en ballonnen.

Roze of Blauw?
​Alles in het roze of blauw is natuurlijk heel erg leuk en tegenwoordig weet bijna iedereen het geslacht al tijdens de zwangerschap. Mocht het geslacht niet bekend zijn dan is het natuurlijk heel erg leuk om een combinatie te maken van roze en blauw door elkaar.

Baby

Na de babyshower komt de bevalling steeds dichterbij. En of het nu je eerste of je vijfde bevalling is het blijft een bijzonder en mooi, maar vooral heel spannend moment.

Geboorte

Als de baby er eenmaal is wil je, je kindje het liefst aan de hele wereld laten zien. Dit kan je op verschillende manieren doen. De kraamvisite kan apart komen, maar je kan ook een leuk kraamfeestje geven. Maar in beide gevallen wil je graag je huis versieren met geboorteversiering, zoals slingers, ballonnen.

Heb jij ook een babyshower gehad?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *