Kraamcadeautje kopen? Wij geven je graag een paar leuke tips!

kraamcadeautje

Kraamcadeautje kopen

Joepie, je mag een kraamcadeautje kopen. Oh nee, maar wat ga je de kersverse ouders nu geven? Wij zochten verschillende gave cadautjes uit.

Een goed kraamcadeautje kopen is nog best lastig. Natuurlijk is het voor iedereen anders, waar houden ze van, wat hebben ze al en…. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Deze kraamcadeautjes zijn altijd leuk, of het nu het eerste, tweede, derde of…. kindje is. Deze cadeautjes zijn altijd welkom.

Wat ik zelf heel erg leuk vind en de meeste andere ouders ook…. is een persoonlijk cadeautje voor de baby met zijn of haar naam erin.

Bestek
Zelf vind ik dit een onwijs gaaf cadeau, ik heb mijn besteksetje ook nog steeds. Een kinderbestekset is nooit overbodig en voor het kindje erg leuk om zijn of haar eigen besteksetje te hebben. Het fijne is dat het speciaal voor de kleine handjes en het kleine mondje gemaakt is. Zo kan het kindje al op jonge leeftijd zelf proberen te eten mijn zijn of haar vorkje en vla of een ander toetje eten met de lepel en het aller leukste zelf een broodje smeren of iets proberen te snijden met het mesje. Het helpt zo dus ook bij het stimuleren van de motoriek.

Personaliseer het bestek
Maak het bestek nog persoonlijker door de naam en eventueel de geboorte datum er (gratis) in te laten graveren.

Voor de leukste besteksetjes ben je bij meesterslijpers aan het juiste adres. Ze hebben super leuke en stoere besteksetjes, van heel simpel glad tot de leukste figuren, zoals bijvoorbeeld: Nijntje, Woezel en Pip, prinsessen en nog heel veel meer. En wat ik zelf zo leuk vind ze hebben ze niet alleen in het zilverkleurig (rvs), maar je kan ook kiezen dat de figuren in kleur zijn.

Nog meer
En wat het nog leuker maakt is dat je er nog veel meer artikelen bij kan kopen. Zo kregen wij bijvoorbeeld een bestekset van mijn schoonzusje en haar man en een spaarpot van mijn andere schoonzus met haar man.

Wij mochten nu ook iets gaafs uitkiezen voor een kraamcadeau voor mijn lieve vriendin… En wij hebben gekozen voor de bestekset van Woezel en Pip, zie hier de link, hoe je de serie kan uitbreiden…

Fisher-Price
​Fisher-Price heeft ook super veel leuke dingen speciaal voor baby’s, peuters en kleuters. Zo hebben ze heel veel speelgoed dat de zintuigen stimuleert en de nieuwsgierigheid en fantasie bevordert om een kind leuke en spanende avonturen te laten beleven.

Muziek
​Baby’s kunnen de eerste maanden nog niet zoveel, een beetje kijken en op hun rug liggen. Ze zijn dol op geluiden, daarom is een muziekmobiel voor aan de box of hun bedje ook erg leuk. Zo kunnen ze vanaf hun rug kijken en luisteren.

​Baby’s vinden muziek erg fijn, daarom is een muziek doosje (figuurtje) ook erg leuk. Zoals deze aap op de foto. Baby’s kunnen in de buik al geluiden horen, zo kan je een muziekdoosje op je buikleggen als de baby nog in de buik zit, na de geboorte herkent hij of zij het geluid.

Badjas
​Dit s ook zo’n gaaf cadeautje een lekkere warme badjas. Het is niet alleen heel erg lekker als de kleine uit zijn of haar badje komt. Maar ook erg lekker voor na het zwemmen. Zoals jullie al eerder konden lezen ben ik dol op het persoonlijk maken van cadeautjes!!! Daarom is het ook zo super leuk om de naam erop te laten borduren of bedrukken. Bij yoursurprise mochten we een badjas uitzoeken en er een naam op laten borduren. De badjas voelt heerlijk zacht en lekker stevig aan.

Kleertjes
​Zelf vind ik kleertjes kopen wel een risico, je weet niet precies wat ze al hebben en ken je de smaak van de kersverse ouders ook echt?

​Koop als kraamcadeautje geen grote maten, dan moeten de ouders het nog zo lang in de kast laten liggen. Laatst hoorde ik het een buurvrouw ook weer zeggen, haar dochter had een heel gaaf kleding setje gekregen in maat 92. Haar dochter is nu ruim twee en past het nu pas…

​Het beste kan je vragen aan de ouders welke maat ze nog goed kunnen gebruiken. Prenatal heeft heel veel leuke babykleertjes te koop. Rompertjes zijn bijna nooit weg, maar welke maat is ook weer afhankelijk van het kind. Zo bleven mijn oudste twee lang in maat 68 hangen en was het zomer… Maar mijn derde juist weer langer in 74.

 

Wat vond jij leuk om te krijgen als kraamcadeau?

Dit is ook leuk om te lezen…

5 eerste keren die je liever snel weer vergeet… (niet alles wat je kind voor het eerst doet is leuk)

Wat zijn waterwratjes en wat kan je er tegen doen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *