Verschillende soorten luiers

Wasbare luier
Verschillende soorten luiers
Het is voor mij alweer een aantal jaar geleden dat we in de luiers zaten. Bij ons waren alle drie de boys best snel zindelijk. In het begin vond ik het best lastig welke luiers zijn goed. Eén van de grote merken viel bij ons al snel af…  Waarom viel die dan af? We hebben ze bij alle drie de boys weer gehad, maar ze lekten aan de zijkanten al snel door. En voor de nacht waren ze al helemaal niet geschikt, de baby’s waren kletsnat. Ook een grotere maat mocht niet baten. Bij de eerste twee kochten we vaak eigenmerk van het Kruidvat. Die waren ook niet goedkoop en aanbiedingen waren er zelfden tot nooit mee. Bij De laatste vond ik deze luiers ook minder fijn en voldeden ze niet aan mijn wensen. Bij Milan kocht ik het liefste AH eigenmerkluiers.
Groene luiers
Zoals de meesten van jullie weten ben ik overgestapt naar een groene (vegan) levenstijl.. Als ik nu dus weer zou moeten kiezen voor een luier. Dan zouden deze merken niet eens in mijn rijtje voorkomen. Ik zou mij dan gaan verdiepen in wasbare luiers. Op de website van Nappy’s kan je heel veel verschillende merken wasbare luiers vinden.
Wasbareluiers
Wasbare luiers kennen zo en aantal grote voordelen ten opzichte van wegwerp luiers. Zo heb je herbruikbare luiers van katoen, bamboe en andere natuurlijke materialen. Deze luiers zijn beter voor de billetjes van de baby’s. De kans op luieruitslag is hierdoor een stuk kleiner dan bij wegwerpluiers. Wasbare luiers kopen zijn ook beter voor je portemonnee, want op termijn zijn ze een stuk goedkoper. En ze zijn ook nog eens een stuk milieuvriendelijker dan wegwerpluiers. De meeste luiers gaan 4 jaar of langer mee.

Toen en nu

Het gebruik van katoenen luiers is niet nieuw. Al in het begin van de 20e eeuw werden er katoenen lappen als luiers gebruikt. Rond de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw gebruikten de meeste ouders katoenen luiers die vast werden gezet met veiligheidsspelden. Toen de wegwerpluier in beeld kwam, nam het gebruik van wasbare luiers sterk af. Maar de wasbare luier is weer in opkomst. In een nieuw jasje, een makkelijker jasje en ook een gezelliger jasje! Naast katoenen luiers zijn er nu ook bamboe luiers, hennep luiers en luiers met een mix van materialen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en prints, en zijn vaak eenvoudig te sluiten met klittenband of drukknoopjes. Het omdoen is dus net zo eenvoudig als een wegwerp luier. En de wasmachine doet tegenwoordig al het vieze werk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *