Boek review: Op stap met De Roskam

op stap met De Roskam

Superleuk boek voor kids die van paarden houden.

Op stap met de Roskam van Vivian den Hollander is een erg leuk boekje voor kinderen vanaf 6 jaar die van paarden houden. Het boek is een bundeling van 3 verhalen: Naar buiten!, Pony in nood en Slapen in een stal.

Op stap met de Roskam

 

De schrijfster, Vivian den Hollander, heeft al heel veel bekende kinderboeken geschreven zoals de boeken van Spekkie en Sproet, de Effies en over Opa.
In de boeken van De Roskam gaat het vooral over paardrijden.

De hoofdpersoon in de verhalen is Paulien.

Naar buiten!

Dit is het eerste verhaaltje in het boek. Hierin gaan de kinderen tijdens de paardrijles naar het bos. Ze moeten echter wel eerst een drukke weg oversteken, en met paarden is dat toch best lastig. In het bos gaan ze lekker in galop, maar dan loopt het paard van Paulien plotseling mank. Als ze uiteindelijk terugkomen bij de manege wacht ze nog een verrassing.

Op stap met de Roskam

Pony in nood,

In het tweede verhaaltje ontdekt Paulien een paardje in een weiland. Het beestje is zwaar verwaarloosd. Samen met Wout en Eva gaat ze voor de pony zorgen. Als ze het vertelt op de manege, gaat de veearts eens kijken. Zij neemt het paardje mee, want het gaat helemaal niet goed met hem. Gaat dit goedkomen?

op stap met de Roskam

Slapen in een stal

In het derde deeltje gaan de kinderen op ponykamp. Ook hier beleven ze weer een avontuur. |
’s Nachts horen ze geluiden en gaan ze op onderzoek uit en de volgende dag verdwalen ze in het bos tijdens een speurtocht. En wat heeft het kleinste paardje van de stal ermee te maken?

op stap met de Roskam

Het boekje is geschreven voor kinderen die AVI niveau E4 beheersen (eind groep 4) Over de fases van het leren lezen en de AVI-niveaus heb ik een artikel geschreven. Deze kun je hier vinden: De fasen van het leren lezen

Handig om te weten:

Auteur Vivian den Hollander

Illustrator  Saskia Halfmouw

Taal Nederlands

ISBN 978 90 00 35408 5

ISBN E-book 978 90 00 35409 2

Dit artikel is geschreven door:

Marjan (Juf Marjan). Marjan is juf en staat ongeveer 20 jaar voor de klas, momenteel doet ze groep 5/6. Marjan heeft een eigenblog waar ze veel schrijft over lezen, de kracht van lezen en voorlezen. Je kan er ook leuke boekenreviews vinden en nog veel meer. Wil je meer lezen of weten over marjan kijk dan even op haar website: www.vanjufmarjan.nl

Marjan schreef voor ons ook het artikel Nijtje Stoelendans

 

2 reacties

  1. Diana Wubbolt-Dalmolen zegt:

    Dit is een goede tip. Weet zeker dat Nadia dit erg leuk gaat vinden. Leuke review ook trouwens.

  2. Kim zegt:

    Leuke review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *