Disneyland Parijs…Mama: “ik wil graag naar Mickey Mouse”

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs
Dit is het jaar van de weekendjes weg.. Meestal is het wat meer verspreid, maar omdat het al weer een poosje geleden was dat ik met één van de boys een weekendje weg geweest was. Stonden ze allemaal te trappelen om met Mama een weekendjeweg te gaan en lekker even één op één aandacht te krijgen.

Weekendje Disneyland Parijs…
Eigenlijk wilde ik alleen met de oudste twee een weekendje weg eerst met Justin en daarna met Dylan. Ik dacht Milan die drie is er nog niet zoveel bbehoefte aan zou hebben. Nou daar dacht Milan heel anders over. Toen ik met Dylan ons weekendje weg aan het plannen was. Maakte Milan mij even duidelijk wat hij wilde: Mama: ” ik wil naar Mickey Mousse als je met mij weg gaat”. Met open mond zat ik daar en tja wat zeg je dan. Natuurlijk ga ik ook met jou een weekendje weg. En eerlijk is eerlijk, het is toch ook geen straf om een extra weekendje weg te gaan. En de één op één  aandacht is super voor de kids. Nu twee jaar later heeft Milan het nog steeds over ONS weekendje weg.

Hotel
We hadden geen Disney hotel, we zaten in hotel Kyriad, deze hebben we via internet geboekt. Met de auto rij je er zo heen. Dit hotel ligt samen met nog drie andere hotels vlakbij de Disney hotels en het Disneypark.Bij ons hotel kwam regelmatig (ieder half uur) een bus die je gratis naar het park brengt en deze bus brengt je ook weer terug naar je hotel. Dit was prima te doen, binnen tien minuten stond je bij Disney.

Voordat je het terrein van Disney op kan is er eerst een tassen controle, om te kijken of je geen wapens etc mee hebt.

Het hotel was prima, we zijn er heel weinig geweest. Eigenlijk alleen om te slapen, de kamer was niet echt groot. Maar prima voor een weekend. Op de foto’s leek de familie kamer wel groter, maar dat mocht de pret niet drukken. We waren samen met mijn vriendin en haar dochter. Milan en ik lagen in het grote bed en deze lag perfect. Een heerlijk bed(je).


Parkeren
Het parkeren was ook super bij het hotel er waren genoeg parkeer plaatsen. En wat ik altijd erg prettig vind is dat het parkeren gratis is. En dan gratis met de bus heen en weer naar Disney. De bus gaat al op tijd in de ochtend en rijd tot midden nacht door. De bussen waren steeds wel erg vol, overvol. Deze bus neemt ook de gasten van de andere drie hotels mee.

Attracties
Bij onze entree kaarten hadden we ook een VIP fast pass, speciaal voor de blog. Met deze kaart konden we bij een aantal attracties sneller naar binnen. Dat kom je voor aan in de rij. Gasten die in één van de Disney hotels verblijven krijgen een fast pass, hiermee kan je bij een aantal attracties een kaart halen uit een apparaat en dan kan je na een uur of soms langer weer terug komen en dan kan je ook voor aan in de rij aansluiten. Erg handig dat scheelt uren wachten. Niet alle attracties hebben deze mogelijkheid, maar dat mocht de pret niet drukken. Er waren veel leuke attracties voor Milan en de wacht tijden vielen reuze mee, soms een kwartier en soms een half uur. Dat staat duidelijk van te voren aangegeven, en het loopt ook nog allemaal lekker door. Zo valt het wachten reuze mee.

We zijn in best veel attracties geweest en sommige zelfs twee keer.

En favoriet was Buzz lightyear
Daar mag je met een lasergun op allemaal boeven schieten. Je zit dan zelf in een echte computer game. Milan vond dit super leuk. En mama was ook wel erg serieus boeven aan het neerschieten 😉

   

Eten
Er zijn voldoende gelegenheden om te eten. Gezond eten is hier helaas wel erg lastig. In het park is het mogelijk om uitgebreid te eten, maar ook om kleine dingen te halen. Een frietje, broodje hamburger, wafels etc. Ook de ijsjes waren hier voldoende( de prijzen liggen hier wel wat hoger, voor een twister wat ik € 3,29 kwijt). Daar in tegen vond ik de prijs van een bol ijs weer meevallen. Milan had een ijshoorn met een behoorlijk grote bol en die was € 3,09 (die was echt heel erg lekker!!).

Tips voor eten en drinken:
Het schep ijs is een echte aanrader
Neem zelf voldoende (pakjes) drinken mee
Zelf broodjes meenemen …
Wat ik ook erg miste was fruit, dit is dus echt een aanrader om dit zelf mee te nemen.
Een snoepje of ander tussendoortje kan je ook meenemen, maar de verse popcorn of een ijsje is daar moeilijk te weerstaan..

Disney Village
Als je het park uitloopt kom je op de Disney Village hier zijn diverse restaurants.De Disney Village is vrijtoegangkelijk, je kan hier dus gewoon heen. Waar je kan ontbijten, lunchen of dineren. Bij sommige restaurants kan je gewoon dingen bestellen, bij andere restaurants kan je alleen drie gangen menu’s bestellen. De Disney Village is een leuke boulevard met veel restauants en verschillende leuke Disney winkeltjes.

In de Disney parken zelf zijn ook eet gelegenheden, maar dat is vooral friet, hamburgers etc.

Wat is jou tip voor Disneyland?

3 reacties

 1. MamsElle's blog zegt:

  Zalig hè,Disneyland? Voor ons Disneyfans een jaarlijks thuiskomen. Leuk om je blog hierover te lezen. Buzz lightyear is voor de jongste ook een grote favoriet. Tower of terror voor de oudste.Enkele tips: bekijk goed als je wil boeken alle mogelijke sites want soms kan je echt serieuze kortingen vinden.De partnerhotels zoals Kyriad waar jullie verbleven schelen vaak enorm in prijs met de Disneyhotels maar zijn ook van opperbeste service. Wij gaan in het park eten voor de grote massa= voor 12uur. Voor ’s avonds meestal een buffetrestaurant dat we op voorhand reserveren. Liefs Ellen

 2. Yvonne Ufkes zegt:

  Hi Elle’s.

  Bedankt voor je reactie ;-)en goede tip(s).

  Klopt, wij zijn het jaar ervoor met ons gezin er heen geweest en ik heb echt dagen op het internet gezocht en het scheelde soms wel 500 tot 800 euro. Wat ik zelf de goedkoopste vond was de site van dinsneyland parijs zelf.

  (ik ben 3x in een disney hotel geweest en de laatste keer dus in een nep Disney..) De eerste keer zaten we in: Disney’s Davy Crokett Ranch. Dit zijn stacaravans op een leuk park. Je moet dan zelf je ontbijt bij een hokje halen en met de auto naar het park rijden.

  De andere twee keer zijn we in hotel Cheyenne geweest. Dit is minder uitgebreid dan de Davy Crokett. Wij hadden alleen ontbijt en het is inderdaad steeds heel erg druk! Wij waren ook steeds voor de drukte aan.

  Kyriad is een prima hotel, maar hier zit dan de entree weer niet bij in. Dus even goed puzzelen wat nu voordeliger is.

  De tower of terror, daar ben ik 7 jaar geleden ingeweest…. Ik hou mezelf nog steeds vast als ik in een lift naar beneden ga (lol). Dat was voor mij 1x en nooit weer.

  Yvonne

 3. […] Dylan en ik zijn gek op dieren en vinden dierentuinen bezoeken dan ook erg leuk. Daarom paste dit uitstapje ook perfect in “ons” weekendje weg. Minimaal één per jaar ga ik apart met de boys en meestal met oma (mijn moeder) een  weekendje weg. Even alle aandacht, en zo kun jezelf ook wat doen. Zo ben ik met Justin naar Parijs geweest en met Milan ga ik in September ook naar Parijs, maar dan mogen we voor de blog naar Disney. […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *