Kinderboekenreview: Bobbi geeft een feestje

Bobbi

Kinderboekenreview: Bobbi geeft een feestje

Bobbi het vrolijke lieve beertje, wie kent hem nou niet? Ik ben blij dat er weer een nieuwe boekje is uitkomen want we zijn hier bij mij thuis een grote fan van Bobbi. Vooral de kleine gastkindjes (zelfs die van 14 maanden) vinden de boekjes van Bobbi leuk en luisteren dan ook graag naar het rijmende verhaal wanneer ik aan het voorlezen ben. Sommige kinderen kennen de boekjes van Bobbi al helemaal uit hun hoofd zodat ze het verhaal tegelijk met mij mee kunnen voorlezen wanneer ik aan het voorlezen ben.

De harde kaft van dit boekje ziet er kleurrijk en uitnodigend uit. Per bladzijde zijn er 4 rijmende zinnetjes geschreven zodat het snel mee te ‘lezen’ is voor de kids. Op de mooie tekeningen is veel te zien en ook veel te benoemen. Vaak maken de kinderen er dan ook hun eigen draai aan het verhaal wat het weer extra leuk maakt.

Dit boekje gaat over hoe Bobbi zijn verjaardag viert en hoe hij dit leuke avontuur beleeft samen met zijn vriendjes Cato, Krijn, Ella en Jet. Met z’n vijven maken ze er een gezellig verjaardagsfeestje van en hebben ze de grootste plezier. Er zitten veel herkenbare dingen beschreven in dit boekje wat elk kind wel zal aanspreken.

De Bobbi boekjes zijn informatieve boekjes maar wel op zo’n manier geschreven dat zelfs de kleinste peuters het kunnen begrijpen. De boekjes sluiten goed aan de gedachtengang van de kleinere kids. Wat ik ook vaak zie gebeuren is dat de wat grotere kinderen hieruit voorlezen voor hun kleinere zusje of broertje wat gewoon een genot is om naar te kijken.

Omdat de verhaaltjes van Bobbi zo kort zijn word er vaak ‘nog een keer’ geroepen wanneer het is afgelopen. Dit kan soms wel een paar keer zo door gaan totdat mijn gastkindjes zelf weer met iets nieuws komen aanzetten zodat ik weer even een adempauze heb. Ik raad deze boekjes van Bobbi ook zeker aan. Omdat deze boekjes maar 5,- euro per stuk kosten hoef je het om de prijs niet te laten en zijn ze leuk om als cadeautje te geven of om gewoon voor jezelf te houden.

Handig om te weten:

Tekst en illustraties Monica Maas
formaat 13  x15 cm
ISBN 9789020684759
Prijs € 5,00

Knuffelen met de allerliefste Bobbi-beer!
Met deze zachte Bobbi-knuffel beleef je de mooiste avonturen.

Formaat 25 cm hoog
ISBN 9789020696509
Prijs € 14,95

Bobbi

Dit blogartikel is geschreven door Klaske Adema. Klaske schijft op haar eigenblog over haar werk als gastouder en je kan er lekkere kidsproof recepten vinden. De blog van Klaske www.children4care.nl Facebook: Children4care

Deze boekenreviews deed Klaske ook:

Hoe werkt het in de grote stad?

Het grote Super Juffie doe boek

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *