Nijntje Stoelendans

Nijntje Stoelendans

Nijntje Stoelendans

Soms wil je met je kindje een spelletje doen, maar weet je niet wat. Veel spelletjes zijn voor peuters van 1 tot 4 jaar nog best wel moeilijk, maar nu is er Nijntje stoelendans. Een erg leuk spel waar je heel veel plezier mee kunt beleven met je kindje.

Het spel van Identity Games komt in een mooi kleurrijk blik. Als je het blik openmaakt vind je het volgende:

 • Een muziekdoos (exclusief twee 1,5V AAA batterijen)
 • 12 danscirkels
 • 6 opdrachtkaarten met dieren
 • Spelregels

Nijntje Stoelendans

Eerst maar eens de batterijen geplaatst. Het verbaast mij hoeveel geluid de kleine muziekdoos produceert. Het klinkt zeker niet vervelend. Het muziekje begint zodra je de grote rode knop indrukt. Het bekende liedje van Nijntje. Het houdt plotseling op, en gaat verder zodra je de knop weer indrukt. Het principe van de stoelendans.

Eens kijken wat we er allemaal mee kunnen.

Het spel kan in verschillenden niveaus worden gespeeld. Van gemakkelijk tot steeds moeilijker. Van dreumes (1-2 jaar) (niveau 1) naar peuter (2-3 jaar) (niveau 2) tot peuter (3-4 jaar) (niveau 3).

Bij niveau 1 wordt alleen de muziekdoos gebruikt en ga je lekker vrij dansen met je kindje tot de muziek stopt en je een paar tellen staat en dan weer verdergaat.

Bij niveau 2 gebruik je de afbeeldingen op de danscirkel. Lekker dansen tijdens de muziek en als de muziek stopt noem je een van de afbeeldingen op de cirkels Je kindje zoekt deze op en gaat er op zitten (ook dit kun je zelf steeds moeilijker maken door steeds meer cirkels neer te leggen).

Nijntje stoelendans

ij dit niveau kun je ook de groene cirkels naar boven leggen en de opdrachtkaarten gaan gebruiken. Bijvoorbeeld: dans als een olifant. Ook dit kun je steeds moeilijker maken door de uitgebreidere opdrachten op de kaartjes te doen. (eerst alleen dansen als…, dan geluid erbij maken en emoties toevoegen. Je danst van cirkel naar cirkel.

Nijntje

Niveau 3 is het leukste met meerdere kinderen. Nu wordt het echt een spel. Je danst van cirkel naar cirkel eventueel met de opdrachtkaarten en gaat naar een cirkel als de muziek stopt. Je mag de cirkel omdraaien en houden. Als alle cirkels op zijn tel je het aantal Nijntje punten. Je raadt het al, diegene met de meeste punten heeft gewonnen.

Nijntje stoelendans

Uiteindelijk kun je natuurlijk ook een echte stoelendans spelen. Alle groene plaatjes van de danscirkels naar boven. Je kunt dan met maximaal 13 kinderen spelen, want er zijn 12 cirkels. Je haalt elke ronde 1 cirkel weg zodat er uiteindelijk 1 overblijft.

Nijntje Stoelendans is een leuk spel. Waar je samen met je kindje(s) heel veel plezier aan kunt beleven.

Dit artikel is geschreven door Marjan (Juf Marjan). Marjan is juf en staat ongeveer 20 jaar voor de klas, momenteel doet ze groep 5/6. Marjan heeft een eigenblog waar ze veel schrijft over lezen, de kracht van lezen en voorlezen. Je kan er ook leuke boekenreviews vinden en nog veel meer. Wil je meer lezen of weten over marjan kijk dan even op haar website: www.vanjufmarjan.nl

6 reacties

 1. Agnes zegt:

  Dit lijkt mij echt een leuk spel.

 2. Carolien zegt:

  Wat een leuk spel zeg, ik zag het laatst staan.

 3. marieke Stel zegt:

  Wat ziet deze er leuk uit, echt iets voor mijn kids.

 4. […] Marjan schreef voor ons ook het artikel Nijtje Stoelendans […]

 5. […] schreef voor ons ook het artikel Nijtje Stoelendans en op stap met de […]

 6. […] Marjan schreef voor ons ook het artikel Nijtje Stoelendans […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *