André Kuipers vertelt over spelletjes en over het Ruimtevaartspel

André Kuipers vertelt over spelletjes en over het Ruimtevaartspel

Hou je zelf veel van spelletjes spelen?

Jazeker, ik ben dol op spellen. We hebben er thuis een flink aantal in de kast staan waaruit we kunnen kiezen. Vroeger speelde ik vaak spelletjes. Sciencefiction-spellen als Metropolis vond ik prachtig.

Speel je nu nog steeds zoveel spelletjes als vroeger?

Ik heb helaas minder tijd voor spelletjes dan ik zou willen, maar ik vind het belangrijk om tijd vrij te maken voor gezelligheid met mijn gezin.

Wat is jouw favoriete spel? 

Stratego. Dat is niet alleen spannend, er zit ook geschiedenis in en daar houd ik van. Terug naar de tijd van Napoleon.

Ben je competitief?

Niet erg, het gaat mij om de gezelligheid.

Kun je goed tegen je verlies? 

Ja hoor, vooral als mijn kinderen winnen!

Vind je dat kinderen tegenwoordig nog genoeg (bord)spelletjes spelen?

Als ik naar mijn eigen kinderen kijk, vind ik dat het beter zou kunnen. Ze zijn vooral druk met hun schermpjes, spelen games met zichzelf en online met hun vriendjes. Dat is ook ‘spelen’ maar of dat echt gezellig is? Wat mij betreft kunnen de computerspellen het in dat opzicht niet winnen van een goed bordspel. Het is ook goed om je (klein)kinderen alternatieven te bieden en te ervaren dat er meer is dan Minecraft, hoe prachtig dat spel ook is gemaakt

Waarom is Reis door de Ruimte educatief? Wat kun je ervan leren?

Van spelletjes doen kun je veel verschillende dingen leren; van op je beurt wachten tot strategische keuzes leren maken. In het geval van dit ruimtevaartspel komt erbij dat je ook nog iets leert over de ruimte en ons zonnestelsel. Je moet namelijk op jacht naar objecten en verschijnselen in de ruimte en proberen als eerste terug te komen bij de raket. Al spelend leer je daar dus ook iets van.

Het spel is duurzaam gemaakt, wat houdt dat in?

Het is geproduceerd in Nederland en alles is gemaakt van FSC-papier en karton.

Waarom wilde je graag een eigen spel maken?

Sciencefiction en spellen is voor mij de perfecte combinatie, dus is het voor mij schitterend om nu mijn eigen ruimtevaartspel te hebben als astronaut onder de astronauten.

Wij hebben het spel mogen uittesten… Onze review komt deze week online.

Ruimtespel

3 reacties

  1. marieke Stel zegt:

    Wat een leuke foto en leuke antwoorden. Vind deze rubriek echt geweldig! En ik ben benieuwd naar het spel. Ik moet nog wat leuks voor mijn stoere mannetje(s) kopen.

  2. Sandra Breestra zegt:

    Wat een leuk stuk is dit ook weer en wat leuk dat het deze keer niet mama, maar Justin is die de vragen ronde doet. Leuk, leuk, leuk.

  3. […] je weten wat André Kuipers zelf van het spel vond? Op onze pagina stt… mama is even in gesprek hebben we een leuk interview met André staan, waar hij alles vertelt over spelletjes spelen en het […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *