Kinderboekenreview: De Koninklijke Konijnen van Londen

De Koninklijke Konijnen van Londen

Kinderboekenreview: De Koninklijke Konijnen van Londen

Leeftijd: Dit boek is een echte voorleesboek en vooral geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van ongeveer 7 jaar.Kinderen vanaf 8 a 10 jaar kunnen dit boek zelf lezen. De jongere kinderen snapte het verhaal niet helemaal door de moeilijkere woorden.

Verhaal van het boek:

De boodschap van dit boek is: al ben je de kleinste konijn van het nest, dan nog kan je de grootste held zijn. Het verhaal gaat over een heel kleine dappere konijntje met een hele grote missie wat zich afspeelt in London: namelijk de Britse koningin beschermen. Wil je nou weten hoe, wat en waarom…dan kan je dit boek bestellen op www.bol.com want meer ga ik niet verklappen over dit sprookjesachtige boek. Alles in de wereld is mogelijk als je er maar 100% voor gaat. De boodschap van dit boek vond ik erg mooi en de verhaallijn was sprookjesachtig wat tegenwoordig erg populair is bij de kinderen.

Persoonlijke bevindingen:

Verder vond ik de lettertype wat aan de kleine kant en vond ik sommige keuze in woorden voor deze leeftijdscategorie net wat te pittig. Ik vond de zwart-wit geschetste tekeningen prachtig en dat geeft dit boek een mooie uitstraling wat het helemaal af maakt. Omdat er best wel wat vraag is naar boeken in deze genre is het zeker wel een leuke voorleesboek om te hebben want niet elk kind vind de populaire boeken leuk. Elk kind is anders en heeft zo zijn eigen voorkeur qua boeken, gelukkig maar! Want wat jij en ik niet leuk vinden om te lezen hoeft niet te betekenen dat de kids het niet leuk vinden en daar gaat het om!

Wat vonden de kinderen ervan:

Ook vond ik dit boek weer helemaal leuk om voor te lezen en hebben mijn oudere gastkinderen hier ook weer van kunnen genieten. Alhoewel dit boek niet zo vaak uit mijn boekenkast word getrokken is dit boek zeker wel een aanwinst en heb ik de volle aandacht van iedereen tijdens het voorlezen. Dit boek is zowel in een papierenversie en in een hardcover te verkrijgen.

Handig om te weten:

Auteur:   santa montefiore & simon sebag montefiore
Aantal Pagina’s   224
Uitvoering:   paperback
Isbn:   978 90 00 35905 9
Prijs:   € 10,00
Prijs e-book:   € 7,99
Genre:   fictie
Imprint:   van holkema & warendorf

Meer lezen over het boek kijk dan even op deze website

Dit blogartikel is geschreven door Klaske Adema. Klaske schijft op haar eigenblog over haar werk als gastouder en je kan er lekkere kidsproof recepten vinden. De blog van Klaske www.children4care.nl Facebook: Children4care

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *