Buurman en Buurman

buurman en buurman

Buurman en Buurman

Buurman en Buurman ze blijven leuk! En nog leuker ze komen weer met een nieuwe bioscoopfilm.

Synopsis Buurman en Buurman zijn geliefd bij jong en oud. Het is altijd weer genieten van het gestuntel van de beide buurmannen, die zelf juist vinden dat ze zo handig zijn. Ook in deze nieuwe avonturen gaat er weer van alles mis tijdens het klussen. Zo loopt de bouw van een bijenkorf in de tuin uit op een regelrechte ramp. Een elektrische grasmaaier op zonne-energie blijkt toch niet zo’n goed idee, en voor het vegen van de schoorsteen maken de buurmannen een groot gat in het dak. Een eenvoudig fitnessapparaat wordt omgebouwd tot een draaimolen en een mol in de tuin zorgt voor grote problemen. Het bouwen van een tuinhek is ingewikkelder dan je zou denken. En waarom zou je een kapotte afwasmachine repareren als je ook een badkamer hebt? Kortom, er is weer genoeg werk aan de winkel voor Buurman en Buurman. A je to!

De film is vanaf begin april al volop in voorpremière en vanaf 26 april officieel te zien door heel Nederland.

PROJECT DETAILS

Technische details Land: Tsjechië Jaar: 2017 Speelduur: 57 min Genre: Familie, kids, animatie Taal: Nederlands Distributeur: Just Film Distribution Regie: Marek Benes

Met de stemmen van:

Buurman: Siem van Leeuwen Buurman: Kees Prins

Geschiedenis van de buurmannen
Buurman en Buurman (oorspronkelijk Pat en Mat) zijn in 1976 geboren in Tsjecho-Slowakije. Deze onhandige, maar zeer vindingrijke klussers wonen al meer dan 40 jaar naast elkaar. Nederland is het enige land waar de serie wordt uitgezonden met de kenmerkende begeleidende stemmen. Wat ook het enorme succes van de buurmannen kan verklaren.
In de eerste aflevering (Geknoei) zien ze er anders uit, in tegenstelling tot hoe ze momenteel bekend zijn. Hier droegen ze namelijk niet hun muts en baret, maar waren zijn blootshoofds en hadden zij wenkbrauwen.
Ook is Nederland een van de weinige landen waar ze niet bij hun naam genoemd worden, maar ze zijn toch te herkennen door het huis waar ze in wonen: De gele buurman (Pat) woont op nummer 12, dat is het groene huis links De rode buurman (Mat) woont op nummer 13, dat is het gele huis rechts
Voor velen zijn Buurman & Buurman rolmodellen. Ze zijn ontzettend creatief en denken altijd ‘outside the box’. Of iets veilig is, of ergens wel of niet voor bedoeld, doet er niet toe. Van proberen kun je leren en fouten bestaan niet, alleen leermomenten.

Winactie

Wij mogen maar liefst vier bioscoopkaarten weggeven. Wij gaan hier twee winnaars blij mee maken.  Wil jij kans maken op 2 bioscoopkaarten van buurman en buurman? Doe dan nu mee. Laat in een reactie weten dat je meedoet. En deel het bericht op twitter of facebook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *