Zonwering

Zonwering

Er zijn twee soorten zonwering: binnen- en buitenzonwering. En hierin heb je dan weer verschillende soorten.

Wat is zonwering?

Wat is zonwering nu eigenlijk precies? Zonwering zijn schermen om zonnestralen buiten te houden. Zo blijft het binnen lekker koel. En door de zonneschermen komt wel daglicht. Zo heb je wel alle voordelen van het daglicht en hou je de zonnestralen lekker buiten. Je kunt de zonneschermen omhoog en omlaag doen, wanneer jezelf wil. Dat is in de winter juist weer ideaal, want dan wil je dat beetje zonlicht in de meeste gevallen wel graag binnen hebben.

Wat is het verschil tussen en binnen of buitenzonwering?

Wat is het verschil van een zonnewering binnen of buiten? Als je de zonnewering buiten hebt, hou je de zonnestralen buiten en komen ze ook niet op je glas. En op die manier hou je de warmte ook echt buiten. Bij een zonnewering binnen, blijven de zonnestralen wel buiten, maar raken ze wel het glas en zo krijg je toch nog wat warmte binnen.

Wat zijn screens?

Wat is een screen nu eigenlijk precies? Een screen is doekzonwering en wordt gemonteerd aan de buitenkant van het raam. En je kunt het omhoog of omlaag doen wanneer jij het wil. Ze rollen af in een doekkast en dat aan de zijkant in zijgeleiders ritst.

Als ze omlaag zijn houden ze de zonnestralen tegen en zo de warmte buiten. En ze zien er ook nog eens heel stijlvol uit. Er zijn screens om te monteren op bestaande ramen, maar ook om in te bouwen in de gevel, samen met nieuwe ramen. Er zijn verschillende textielsoorten, bevestigingsmechanismen en afwerkingen. Hierdoor zijn screens multifunctioneel en op elk project toepasbaar. Screens worden aan de buitenzijde van je raam aangebracht. Voor elke raampartij is er een passende screen. Of je nu horizontale, verticale, voor je overkapping, balkon, veranda of waar je ook een zonnescherm wil.

Met een screen hou je de temperatuur in je huis prettig. En de door de screens heb je minder inkijk, dat is ook wel fijn. Jij kunt wel gewoon naar buiten kijken, maar mensen kunnen niet of minder naar binnen kijken.

Dit is ook leuk om te lezen:

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *