Cashewnoten zijn goed voor je

Cashewnoten zijn goed voor je

Zelf ben ik altijd al dol geweest op noten. Van jongs af aan heb ik mijn kinderen ook noten leren eten. Zij zijn er dan ook dol op. Sinds ik helemaal vegan ben, kook ik ook vaak de lekkerste recepten met noten erin. De lekkerste noten vinden mijn kids cashewnoten. Voor het koken, bakken, braden zijn ongebrande cashewnoten het beste.

Wist je dat cashewnoten er in heel veel verschillende soorten en zelfs maten zijn? Dit heeft vooral met het gebied van waar ze vandaan komen en het groeiproces te maken. En dit is weer afhankelijk van het soort grond, is het vruchtbaar, droog, vochtig etc. Ook heeft de mate van de zon ermee te maken en de hoeveelheid water. Door deze factoren verschillende factoren heb je dus veel verschil in soort, smaak en kwaliteit.

Dan heb je nog verschil in gebrand of ongebrande noten:

  • Ongebrande noten zijn niet bewerkt en bevatten alleen de eigen aanwezige voedingsstoffen. Noten die sowieso nooit gebrand worden aangeboden zijn walnoten en paranoten.
  • Gebrande noten zijn noten die zijn gefrituurd in olie. Doordat de noten op hoge temperatuur zijn gebrand, bevatten deze noten iets minder vitamines en mineralen dan de ongebrande rauwe variant. Voor hun gezondheidswaarde maakt dat niet veel uit. Omdat noten al veel gezonde onverzadigde vetten bevatten, nemen ze vrijwel geen olie meer op. Gebrande noten bevatten daarom ongeveer evenveel vet als rauwe noten.
  • Geroosterde noten zijn met droge lucht geroosterd. Hier is geen olie aan te pas gekomen.

Noten bevatten vele goede vetten, en zijn een bron van eiwitten. Daarnaast bevatten cashewnoten ook vitamine B1, selenium. Het beste is om te kiezen voor ongezouten noten. Deze smaken niet alleen veel lekkerder, ze zijn ook gezonder. We krijgen al met al veel te veel zout binnen. Eten jullie ook graag  lekkere cashewnoten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *