Echte meidenkamer…

Meidenkamer

Echte meidenkamer…

Kleine meisje worden groot. Britney Spears had hier een mooie nummer over: Ik ben geen meisje meer, maar ook nog geen vrouw. De slaapkamer kan nu ook wel een nieuwe look gebruiken! Maar hoe pak je het aan met de slaapkamer? Wij geven graag een paar leuke en handige tips.

Een echte meidenkamer waar begin je?

  • Speelgoed eruit
  • Andere kleurtjes op de muren (kinderbehang eruit)
  • Leuke tierelantijntjes (lampjes, kussen etc..)
  • vloerkleed
  • en…

Speelgoed eruit

Voor veel speelgoed voelen ze zich al te groot.Ga samen kijken welk speelgoed mag blijven en welk speelgoed weg mag. Dit speelgoed kan je de mooi verkopen op de vrijmarkt of online. De slaapkamer gaat er gelijk al een stuk volwasseneren uitzien  zonder speelgoed.

Kleurtje op de muur

Ook de muren verdienen het om er anders uit te gaan zien. Heb je nog kinderbehang op de muren? Haal dit er dan af. Door het behang eerst vochtig te maken, dit kan met een natte doek of met een spuitbus. Dan kan je het behang er zo vanaf trekken. Je kan er eventueel ook weer een nieuw behangetje overheen plakken. Zorg dan wel dat het glad behang is wat er onder zit en dat het motief niet door het nieuwe behang heen schijnt. Doe dit niet te vaak, behang over behang. Dit gaat er niet mooi uitzien.

Verven

Zelf ben ik niet goed in behangen en ben daardoor altijd afhankelijk van iemand anders. Sauzen kan ik prima, daarom kies ik zelf voor muurverf. Maak de kamer niet te druk en kies ervoor om 1 maximaal 2 muren een kleur te geven. En de andere muren wit te laten, of te maken. Door een kleur op de muur gaat de kamer er al heel anders uit zien.

Wat ook erg leuk is om op een witte muur gekleurde vlakken te maken. Zelf heb ik dit met een grote fotolijst gedaan. Dit moet je wel even samen doen. De één houdt een fotolijst tegen de muur (recht, schuin) en de andere doet er tape om heen. Haal de foto lijst weg en je kan zo precies binnen het tape de kleur naar keuze doen.  Zo kan je meerder vlakken maken. Je kan het ook met iets anders in de juiste vorm doen. Dit geeft echt een heel gaaf effect.

En ben je flauw van de kleur, kan je ze zo weer een ander kleurtje overheen sauzen!

Meidenkamer

Leuke tierelantijntjes

Meiden zijn gek op tierelantijntjes… Dit kan van alles zijn, mooie sierkussens, sieraden, make-up,  lampjes, doosjes om dingen in te stoppen. Je kan de kamer hier heel mooi mee versieren en zo kleur geven. Meiden weten hier vaak precies wat ze willen….

Vloerkleed

Met een vloerkleed kan je de kamer een hele andere look en uitstraling geven. En nog een leuke bijkomstigheid, vloerkleden geven warmte en comfort aan de slaapkamer. Er zijn zoveel soorten vloerkleden, ook voor kinderen. Zo hadden we eerst nog een kindervloerkleed, deze moest er nu dan ook echt uit. Je kan het vloerkleed dan razendsnel vervangen voor een iets volwassener versie.

Ferm Living heeft bijvoorbeeld hele mooie vloerkleden voor o.a. de tiener(kinder)kamer. Zo kan je niet allen kiezen uit verschillende motieven maar ook voor verschillende vormen…. Rechthoekig, rond of… Je kan kiezen uit verschillende kleuren in dezelfde kleurstelling, of juist voor 1 kleur…Wat je ook kiest het is een sfeermaker voor de slaapkamer.

Sierkussens

Sierkussen mogen zeker niet ontbreken op een meidenkamer! Sierkussen ofwel kussen maken de meiden kamer helemaal af. Deze kussens zijn als decoratie echt heel veelzijdig. Ze mogen dan relatief klein van formaat zijn maar sierkussens maken de kamer helemaal hip, stoer, gezellig. Uiteraard heb je sierkussentjes in allerlei soorten en maten. Met sierkussens is het mogelijk om zonder een hele verbouwing of een kapitaal uit te geven de kamer toch een hele andere uitstraling kan geven. En ben je erop uitgekeken of toe aan een andere look? De kussens kunnen met een hoes heel eenvoudig veranderd worden. Hierdoor kan je regelmatig genieten van een nieuwe frisse look. Of meedoen met de laatste trends.

Ferm Living

Ferm Living is een super mooi merk. Dit is een Deens designmerk met allemaal mooie (design)accessoires. Wat ik zelf zo mooi vind aan Ferm Living zijn de mooie grafische print en de prachtige kleurencombinaties, van paars, blauwtinten tot gele en natuurlijke tinten. En het past allemaal erg mooi bij elkaar. De collectie is zeer breed van behang (hier is Ferm Living ooit mee begonnen), dekbedovertrekken, kinderkussens, vazen, kasten, bijzettafels, vloerkleden, lampen tot prachtige sierkussens.  Kortom bij Ferm Living kan terecht voor een complete make-over van je huis of de kinderkamer. Ze hebben namelijk ook erg veel leuke accessoires helemaal voor de kinderkamer, behang, dekbedden, sierkussen en alle eerder genoemde artikelen.

Wil jij graag alles weten over een stoere jongenskamer? …

Meidenkamer

Dit is ook leuk om te lezen:

Planten in huis voor je gezondheid?!

Creëer je eigen plekje deel 2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *