Tellen met Nellie en Cezar…

Kennen jullie Nellie & Cezar. Regelmatig zie ik ze voorbijkomen op zappelin. Nellie is een muis en Cezar is een kikker. Ze beleven allerlei avonturen die aansluiten bij de leefwereld van peuters en kleuters.

Kleine muis Nellie is nieuwsgierig, onderneemt en ontdekt. Haar stoere kikkervriendje Cezar helpt haar, maar is wel wat onhandig. Ze beleven avonturen samen met hun vriendjes: Mina de Eekhoorn, Leo de egel en Fred de Bever.

Er zijn ook al heel veel boekjes van Nellie en Cezar. De nieuwste is “Ik tel tot tien”.

Het is feest! Nellie is jarig.
Zie je hoeveel cadeautjes ze krijgt?
Kun je tellen hoeveel ballonnen
Cezar heeft opgeblazen?
En weet je hoeveel
vlaggetjes er hangen?
(flaptekst)

Een mooi vormgegeven prentenboek met kartonnen bladzijden, waarin je spelenderwijs kunt leren tellen tot tien met je kindje. Op elke bladzijde een getal, oplopend van 1 tot 10 en tot slot nog een keer allemaal door elkaar heen.

Nellie is jarig en krijgt een taart. Er zijn hoedjes en natuurlijk cadeautjes. Krijtjes om mee te kleuren en puzzels om mee te puzzelen. Ook zijn er vlaggetjes, ballonnen, blokken en kegels. Overal wordt een getal bij genoemd en je kunt deze voorwerpen dan tellen op de pagina. Heel duidelijk en kleurrijk.


Een prentenboek wat je regelmatig kunt pakken om spelenderwijs het tellen en getalbegrip te oefenen.

Handig om te weten:

Auteur: Ingrid Godon en Bette Westera

Taal: Nederlands

Vormgeving: Kris Demey

Verschijningsdatum: december 2017

Druk: 1

ISBN: 978 94 014 46815

Uitgeverij: Lannoo nv

 

Dit blogartikel is geschreven door, Marjan (Juf Marjan). Marjan is juf en staat ongeveer 20 jaar voor de klas, momenteel doet ze groep 5/6. Marjan heeft een eigenblog waar ze veel schrijft over lezen, de kracht van lezen en voorlezen. Je kan er ook leuke boekenreviews vinden en nog veel meer. Wil je meer lezen of weten over marjan kijk dan even op haar website: www.vanjufmarjan.nl

Marjan schreef voor ons ook het artikel Nijtje Stoelendans

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *